Reklama
Zapečený pórek
Fotogalerie:

Zapečený pórek

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha
V zimě se snažím dělat co nejvíc zapečených jídel. Od trouby se šíří po kuchyni lahodná vůně a příjemné teplo. Protože moje trouba je horkovzdušná, můžu péct současně s obědem i moučník.
Draha Kastelánová, Plzeň

Ingredience

  • 4-6 pórek
  • 100 g strouhanka
  • muškátový oříšek
  • 150 g sýr
  • 6-8 g máslo

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

90 Kč

Postup přípravy

  1. krok1
    Pórek nařežeme podle velikosti zapékací nádoby. V páře nebo v hrnci s osolenou vodou ho povaříme tak, aby se nerozpadl. Okapaný pórek dáme do máslem vymazané nádoby. Osolíme a opepříme, přidáme nastrouhaný muškátový oříšek. Strouhanku osmažíme na dvou třetinách másla a pórek v pekáčku posypeme. Ementál nastrouháme a navrstvíme ho na strouhanku. Vše ještě poklademe kousky zbylého másla. Pekáček s pórkem zapečeme dozlatova. Podáváme s bramborem.

Pošli recept! 1/2008 (19.12.2007)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Avokádová pomazánka

Avokádová pomazánka

Hodí se jako pikantní lehká večeře. Dagmar Vašáková, Hodonín
Zdravě a chutně /19.10.10
Pikantní medový pangasius

Pikantní medový pangasius

Je to ryba, se kterou se dobře kombinují chutě.
 

Dana Kozáčková, Prosetín ...

Zdravě a chutně /31.12.14
Těstovinový salát s vejci

Těstovinový salát s vejci

Ráda si jej připravuji do krabičky a beru s sebou do školy nebo ...

Zdravě a chutně /07.04.15
Francouzský salát s pórkem

Francouzský salát s pórkem

Podáváme jej dobře vychlazený. 

Květa Kroupová, Praha

Zdravě a chutně /27.02.16
Těstovinová rýže se žampiony

Těstovinová rýže se žampiony

Připravuje se podobně jako rizoto z rýže, ale s těstovinami je mnohem ...

Zdravě a chutně /22.06.14
Pohankové karbanátky

Pohankové karbanátky

Pohanka obsahuje látky, které chrání tvé srdíčko.
Věra Poláchová, Ostrava
Zdravě a chutně /23.12.11
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu