Misto pangasia můžeme použít filé nebo i jinou rybu.
Zdeňka Polanská, Vsetín
Ingredience
- 250 g pangasius
- 200 g sekaný špenát ( mražený)
- 1 cibule
- 1 stroužek česnek
- citronová šťáva
- 100 g tvrdý sýr ementálského typu
- 2 lžíce zakysaná smetana
- koření na ryby
- muškátový oříšek
- máslo
- olej
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Cibuli a česnek pokrájíme nadrobno a orestujeme krátce na oleji. Přidáme rozmrazený špenát, osolíme, okořeníme muškátovým oříškem a stáhneme z ohně. Vmícháme smetanu a polovinu nastrouhaného sýra. Takto připravený špenát urovnáme do zapékací formy vymazané máslem.
-
Rybu nakrájíme na větší kusy, pokapeme citronovou šťávou, posypeme kořením a uložíme do formy na špenát. Vše posypeme zbytkem nastrouhaného sýra, nahoru položíme ještě pár vloček másla a pečeme asi 25 minut. Podáváme s vařeným bramborem.