Reklama
Zapečený pangasius se špenátem
Fotogalerie:

Zapečený pangasius se špenátem

Zdeňka Polanská
Zdeňka Polanská
Vsetín

Misto pangasia můžeme použít filé nebo i  jinou rybu.

Zdeňka Polanská, Vsetín

Ingredience

  • 250 g pangasius
  • 200 g sekaný špenát ( mražený)
  • 1 cibule
  • 1 stroužek česnek
  • citronová šťáva
  • 100 g tvrdý sýr ementálského typu
  • 2 lžíce zakysaná smetana
  • koření na ryby
  • muškátový oříšek
  • máslo
  • olej

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. Cibuli a česnek pokrájíme nadrobno a orestujeme krátce na oleji. Přidáme rozmrazený špenát, osolíme, okořeníme muškátovým oříškem a stáhneme z ohně. Vmícháme smetanu a polovinu nastrouhaného sýra. Takto připravený špenát urovnáme do zapékací formy vymazané máslem.

  2. Rybu nakrájíme na větší kusy, pokapeme citronovou šťávou, posypeme kořením a uložíme do formy na špenát. Vše posypeme zbytkem nastrouhaného sýra, nahoru položíme ještě pár vloček másla a pečeme asi 25 minut. Podáváme s vařeným bramborem.  
Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Špaldový koláč s pórkem

Špaldový koláč s pórkem

Na stole tyto výborné koláčky vypadají moc hezky. Připravuji je místo obyčejných ...
Zdravě a chutně /26.10.11
Žampionová omáčka s mozzarellou

Žampionová omáčka s mozzarellou

Hustá omáčka, ve které není ani kapka smetany.

Aneta Vavrová, Hradec Králové

Zdravě a chutně /12.05.12
Rychlý pangasius s rukolovým salátem

Rychlý pangasius s rukolovým salátem

Rychlé a velmi chutné.

Veronika Hrabáková, Teplice

Zdravě a chutně /23.03.12
Šťáva z řepy, celeru a mrkve

Šťáva z řepy, celeru a mrkve

Vitaminová bomba, která tě postaví na nohy.

Ivana Černá, Praha

Zdravě a chutně /27.02.14
Aljašská treska se špenátem

Aljašská treska se špenátem

Chuť čerstvého špenátu je výraznější.

Veronika Marková, Český Těšín

Zdravě a chutně /01.01.15
Candát v sýrovém těstíčku

Candát v sýrovém těstíčku

Myslím, že receptů na ryby není nikdy dost.
Otto Plášek, Brno
Zdravě a chutně /14.09.10
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu