Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Parmigiana - italský zapečený lilek (odlehčená verze)

Parmigiana - italský zapečený lilek (odlehčená verze)

Hodnocení receptu
4.6/5 Počet hodnocení: 25
Do hodiny Snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2560 kcal
Bílkoviny 209 g
Sacharidy 68 g
Tuky 157 g
Vláknina 12 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

lilek 1 ks
rajče 400 g
cibule ½ ks
bazalka
olivový olej

Postup

1

Lilek omyjeme a nakrájíme na kolečka cca 0,5 cm. Osolíme a necháme vypotit asi 30 minut.

2

Po vypocení kolečka lilku naskládáme na plech vyložený pečícím papírem tak, aby se nepřekrývala a dáme péct či grilovat do předehřáté trouby na 180-200°C dokud nezmeknou a lehce zmeni barvu ( peceme bez tuku). Z tohoto množství jsou plechy 2, pokud máme troubu horkovzdušnou, můžeme dát oba plechy najednou.

3

Mozzarellu nakrájíme či natrháme na kousky a trochu ji vymačkáme, tak se zbavíme nadbytečné tekutiny.

4

Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na kousky. Pokud máme rajčata sterilovaná, stačí je rozmačkat vidličkou, použijeme i šťávu.

5

V hrnci rozehřejeme lžíci oleje, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a celý česnek. Necháme zesklovatět, česnek odstraníme a přidáme rajčata. Vaříme cca 30 minut, nakonec osolíme, případně trochu osladíme a přidáme pár lístků bazalky.

6

Do pekáčku dáme trochu rajčatové šťávy, plátky lilku, kousky mozzarelly, opět rajčatovou šťávu a zasypeme 3 - 4 lžícemi parmazánu. Postup opakujeme a ukončíme vrstvou lilku, rajčatové šťávy a parmazánu (bez mozzarelly) a pokapeme trochou oleje. Vrstvy proložíme lístky bazalky.

7

Dáme zápect do předehřáté trouby na 180°C po dobu 30-40 minut (podle trouby). Po upečení necháme chvíli odpočinout a podáváme s čerstvým pečivem.

Apetit magazín

AD
Wolt Awards 2024: Poznejte zákazníky nejlépe hodnocené restaurace
  • Tipy a triky

Wolt Awards 2024: Poznejte zákazníky nejlépe hodnocené restaurace

Zákaznické hodnocení slouží každoročně jako základ pro sestavení žebříčku nejlepších restaurací a udělení cen Wolt Awards. Pouze chuťové buňky těch, k nimž vyrážejí dnes a denně modří kurýři, tak ukazují cestu k místům, kde na vás...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč