Reklama
Zapečený lilek s ricottou
Fotogalerie:

Zapečený lilek s ricottou

Dagmar Kallupová
Dagmar Kallupová
Stod

Zdravá pochoutka za pár minut.

Dagmar Kallupová, Ves Touškov

Ingredience

  • Ingredience
  • 1 lilek
  • 100 g plátkový sýr
  • 100 g kuřecí šunka
  • 1 kelímek sýr ricotta
  • trocha sůl
  • podle potřeby olej

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. Lilek omyjeme, odkrojíme zelený konec a nakrájíme podélně na plátky asi 1 cm silné. Nasolíme a necháme vypotit.

  2. Poté osušíme a osmahneme na pánvi z obou stran. Přebytečný olej otřeme. Každý plátek namažeme sýrem ricotta, poklademe plátkem šunky a zarolujeme.

  3. Rolky dáme do zapékací mísy a na závěr klademe plátky sýra. Zapékáme, dokud se sýr nerozpustí.

Pošli recept! 8/2012 (2.7.2012)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Italské maccheroni se špenátem

Italské maccheroni se špenátem

Chutnají nám k večeři a jsou zdravé i pro mého malého synka Kryštofa. Drahomíra ...
Zdravě a chutně /12.01.09
Semínkové řízky

Semínkové řízky

Špejle před napíchnutím namoč do vody.

Petra Šiklová, Trutnov

Zdravě a chutně /31.05.16
Zapečené papriky

Zapečené papriky

Stejným způsobem lze plnit rajčata a cukety.

Petra Tlášková, Praha

Zdravě a chutně /20.11.14
Těstovinový s tuňákem

Těstovinový s tuňákem

Chutná mi, protože je to zdravá, rychlá a jednoduchá večeře.
Jana Motlová, Kralupy...
Zdravě a chutně /09.11.08
Špenátový salát s okurkou

Špenátový salát s okurkou

Blíží se jaro, správný čas pro dietu, která nás zbaví nadbytečných kil získaných ...
Zdravě a chutně /16.04.13
Salát z cukety ‚‚cesarion‘‘

Salát z cukety ‚‚cesarion‘‘

Zkus ho, máš-li chuť na něco pikantního.
Karel Soušek, Praha
Zdravě a chutně /04.02.10
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu