Reklama
Zapečený květák v bešamelové omáčce
Fotogalerie:

Zapečený květák v bešamelové omáčce

Lenka Daňková

Blansko
Chutnají nám hlavně zdravé zeleninové pokrmy.
Lenka Daňková, Blansko

Ingredience

  • 1 květák
  • 100 g šunka
  • 100 g sýr eidam
  • 2–3 vejce
  • 400 ml mléko
  • 40 g máslo
  • sůl
  • 2-3 lžíce hladká mouka
  • 1 lžička plnotučná hořčice
  • petrželelová nať
  • tuk na vymazání formy
  • strouhanka

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. Květák rozebereme na růžičky‚ omyjeme a krátce povaříme do poloměkka. Dáme do zapékací misky, vymazané a vysypané strouhankou.
  2. Z másla a hladké mouky uděláme jíšku‚ zalijeme ji mlékem‚ dochutíme solí‚ hořčicí a petrželkou (popřípadě bazalkou či oreganem). Přidáme pokrájenou šunku a nastrouhaný sýr‚ 2–3 žloutky a nakonec tuhý sníh ušlehaný z 2–3 bílků.
  3. Směsí zalijeme květák a 35–40 minut necháme zapéct v troubě při 180 ˚C. Podáváme s bramborami.

Pošli recept! 3/2009 (11.2.2009)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Osvěžující salát s jablky

Osvěžující salát s jablky

Je vhodný především pro zimní období. Zlata Komondiová, Praha
Zdravě a chutně /29.02.16
Muffiny s quinoou a kokosem

Muffiny s quinoou a kokosem

Quinou koupíš v obchodech se zdravou výživou. Pochází z Jižní Ameriky a obsahuje ...

Zdravě a chutně /28.05.16
Čínské zelí dušené s hlívou

Čínské zelí dušené s hlívou

Vřele doporučuji, je to opravdu moc dobré a navíc rychlé.

Eva Navrátilová, Vlašim

...
Zdravě a chutně /14.10.15
Grilované špízy

Grilované špízy

Kuřecí maso a zelenina tvoří dokolané spojení.
David Jílek, Praha
Zdravě a chutně /09.11.09
Mrkvová dia bábovka

Mrkvová dia bábovka

Každý recept na dia sladkosti se hodí.

Jana Remková, Orlová

Zdravě a chutně /18.12.12
Sójové ražniči

Sójové ražniči

Podáváme s oblíbeným dresinkem.

Pavel Štrougal, Ústí nad Labem

Zdravě a chutně /26.01.16
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu