Reklama
Zapečený květák v bešamelové omáčce
Fotogalerie:

Zapečený květák v bešamelové omáčce

Lenka Daňková

Blansko
Chutnají nám hlavně zdravé zeleninové pokrmy.
Lenka Daňková, Blansko

Ingredience

  • 1 květák
  • 100 g šunka
  • 100 g sýr eidam
  • 2–3 vejce
  • 400 ml mléko
  • 40 g máslo
  • sůl
  • 2-3 lžíce hladká mouka
  • 1 lžička plnotučná hořčice
  • petrželelová nať
  • tuk na vymazání formy
  • strouhanka

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. Květák rozebereme na růžičky‚ omyjeme a krátce povaříme do poloměkka. Dáme do zapékací misky, vymazané a vysypané strouhankou.
  2. Z másla a hladké mouky uděláme jíšku‚ zalijeme ji mlékem‚ dochutíme solí‚ hořčicí a petrželkou (popřípadě bazalkou či oreganem). Přidáme pokrájenou šunku a nastrouhaný sýr‚ 2–3 žloutky a nakonec tuhý sníh ušlehaný z 2–3 bílků.
  3. Směsí zalijeme květák a 35–40 minut necháme zapéct v troubě při 180 ˚C. Podáváme s bramborami.

Pošli recept! 3/2009 (11.2.2009)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Mrkvová polévka

Mrkvová polévka

Je nejen zdravá, ale i superrychlá! Libuše Hlaváčová, Brno
Zdravě a chutně /04.08.11
Tofu placičky s hořčicovou omáčkou

Tofu placičky s hořčicovou omáčkou

Tato pikantní dobrota je u nás velmi oblíbená.
Tereza Mrowiecová, Karviná
Zdravě a chutně /24.07.09
Fazolová polévka

Fazolová polévka

Je vydatná a zasytí i jedlíky!
Jaroslava Skřehotová, Ostrava
Zdravě a chutně /19.08.09
Jarní salát

Jarní salát

Obsahuje hodně vitaminů.

Olga Pysarenko, Brno

Zdravě a chutně /06.04.15
Jáhlová kaše se sýrem

Jáhlová kaše se sýrem

Výborné pro bezlepkovou dietu.

Jarmila Rýdlová, Studénka

Zdravě a chutně /01.10.15
Rýže s houbami

Rýže s houbami

Blanka Charvátová, Praha

Zdravě a chutně /27.01.18
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu