Ingredience
- 1 květák
- 100 g šunka
- 100 g sýr eidam
- 2–3 vejce
- 400 ml mléko
- 40 g máslo
- sůl
- 2-3 lžíce hladká mouka
- 1 lžička plnotučná hořčice
- petrželelová nať
- tuk na vymazání formy
- strouhanka
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Květák rozebereme na růžičky‚ omyjeme a krátce povaříme do poloměkka. Dáme do zapékací misky, vymazané a vysypané strouhankou.
-
Z másla a hladké mouky uděláme jíšku‚ zalijeme ji mlékem‚ dochutíme solí‚ hořčicí a petrželkou (popřípadě bazalkou či oreganem). Přidáme pokrájenou šunku a nastrouhaný sýr‚ 2–3 žloutky a nakonec tuhý sníh ušlehaný z 2–3 bílků.
-
Směsí zalijeme květák a 35–40 minut necháme zapéct v troubě při 180 ˚C. Podáváme s bramborami.