Reklama
Zapečený chřest
Fotogalerie:

Zapečený chřest

Eva Mešinová

Dražovice
Když seženu chřest, zapékám ho se šunkou.
Eva Mešinová, Dražovice

Ingredience

  • 1 smetana
  • 4-5 brambory
  • olej olivový
  • 4-5 rajčata
  • 150 g šunka
  • 1 svazek chřest

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. Chřest oškrabeme a v osolené vodě 10 minut povaříme. Mezitím oloupeme brambory a nakrájíme na tenké plátky, stejně na plátky nakrájíme i rajčata.
  2. Zapékací mísu vymažeme olejem a dno poklademe bramborami, osolíme. 2–3 chřesty zabalíme do 1 plátku šunky a vyskládáme do řady (3 šunky vedle sebe, postupně do 3 řad). Z poloviny zakryjeme rajčaty a opět bramborami, posolíme. Nakonec zalijeme smetanou a zapečeme.

Pošli recept! 11/2008 (15.10.2008)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Květákové karbanátky

Květákové karbanátky

Díky kukuřičné krupici mají krásnou barvu. Zuzana Skoumalová, Lipník
Zdravě a chutně /01.02.16
Rybí filé na karí

Rybí filé na karí

Servírujeme s hranolky nebo s rýží.


Apolenka Stryková, Kroměříž

Zdravě a chutně /29.03.17
Rychlý kuskus s tuňákem

Rychlý kuskus s tuňákem

Ingredience na dip prostě jen smícháme.

Jana Hlavičková, Teplice

Zdravě a chutně /02.08.16
Pangas na lůžku ze zeleniny

Pangas na lůžku ze zeleniny

Tento recept vyhrál u celé rodiny.
Lucie Polzerová, Hradec Králové
Zdravě a chutně /23.12.11
Květáková mňamka

Květáková mňamka

Zapečením se dobře propojí všechny chutě.

Veronika Poláčková, Mýto

Zdravě a chutně /27.12.12
Dýňová směs pohankou a tofu

Dýňová směs pohankou a tofu

Zdravá a chutná večeře.

Marta Kačíková, Strakonice

Zdravě a chutně /31.08.14
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu