Ingredience
- 10 dkg slanina anglická
- 10 dkg niva
- 1 jogurt
- 10 dkg sýr balkánský
- 2 menší lilek
- olej olivový
- 1 vejce
- strouhanka
- 1 stroužek česnek
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Lilky nejprve nakrájíme na plátky, které osolíme a necháme z nich na talířku asi 30 minut vykapávat vodu. Potomplátky osušíme ubrouskem a přemístíme na suchý talíř. V pánvi na rozpáleném oleji opečeme osušené plátky lilku z obou stran. Do zapékací misky nalijeme olej ze smažení a misku vysypeme strouhankou.
-
Na dno poklademe opečené lilky a potřeme prolisovaným stroužkem česneku. Připravíme si sýrovou směs. Do misky nastrouháme balkánský sýr i nivu a nadrobno pokrájíme anglickou slaninu. Přimícháme rozšlehaná vejce a jogurt a nakonec vmícháme posekanou pažitku. Směs rozprostřeme na lilky a ve vyhřáté troubě na 200 °C zapékáme dozlatova.