Reklama
Zapečené lilky
Fotogalerie:

Zapečené lilky

Julie Černá

Místo lilku můžeme použít i cukety.
Julie Černá, e-mail

Ingredience

  • 2 lilek
  • špetka sůl
  • 1 palička česnek
  • 5 rajčata
  • 1 lžíce majonéza
  • 150 g sýr eidam

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. Lilky nakrájíme na plátky, osolíme a necháme hodinu odpočívat. Poté je umyjeme a osušíme.
  2. Jednotlivé plátky lilku klademe na plech vyložený pečicím papírem. Na každý plátek dáme jeden rozetřený stroužek česneku, pak pokračujeme vrstvou rajčat, také nakrájených na plátky.
  3. Nastrouháme tvrdý sýr, přidáme majonézu, promícháme a navrstvíme na rajčata.
    Lilky zapékáme v předehřáté troubě při 200 °C, dokud nezezlátnou.

Pošli recept! 8/2009 (15.7.2009)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Tvarohové noky se špenátem

Tvarohové noky se špenátem

Jsou lehké a plné vitaminů. Jana Stávková, Čejkovice
Zdravě a chutně /30.12.12
Těstoviny s brokolicí

Těstoviny s brokolicí

Toto jednoduché a levné jídlo mě naučil můj táta.
Dominika Brosová, Prostějov
Zdravě a chutně /13.08.08
Avokádový salát

Avokádový salát

Lehký a chutný avokádový salát.

Bára Handlířová, Brno

Zdravě a chutně /02.08.13
Kedlubnový salát

Kedlubnový salát

Vynikající a velmi osvěžující svačinka.

Aneta Bartušková, Bítovčice

Zdravě a chutně /01.06.15
Pohanka s rýží a sýrem

Pohanka s rýží a sýrem

Trochu dietnější varianta smažáku.

Alena Páclová, Náchod

Zdravě a chutně /09.04.15
Krupičná ovesno-pohanková kaše

Krupičná ovesno-pohanková kaše

Kaše ze tří druhů, díky krupici, vločkám a pohance s vysokým podílem vlákniny. ...

Zdravě a chutně /24.09.12
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu