Reklama
Zapečené lilky
Fotogalerie:

Zapečené lilky

Místo lilku můžeme použít i cukety.
Julie Černá, e-mail

Ingredience

  • 2 lilek
  • špetka sůl
  • 1 palička česnek
  • 5 rajčata
  • 1 lžíce majonéza
  • 150 g sýr eidam

Doba přípravy

20 minut

Počet porcí

4

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. Lilky nakrájíme na plátky, osolíme a necháme hodinu odpočívat. Poté je umyjeme a osušíme.
  2. Jednotlivé plátky lilku klademe na plech vyložený pečicím papírem. Na každý plátek dáme jeden rozetřený stroužek česneku, pak pokračujeme vrstvou rajčat, také nakrájených na plátky.
  3. Nastrouháme tvrdý sýr, přidáme majonézu, promícháme a navrstvíme na rajčata.
    Lilky zapékáme v předehřáté troubě při 200 °C, dokud nezezlátnou.
Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Hlíva ústřičná na kmíně

Hlíva ústřičná na kmíně

Dočetla jsem se o tom, jak je hlíva ústřičná úžasně zdravá houba. Od té ...
Zdravě a chutně /09.03.09
Tyčinky s pohankou

Tyčinky s pohankou

Pohanková mouka má oříškovou chuť.

Martina Sklenářová, Vysoké Mýto

Zdravě a chutně /08.02.15
Tropický chia pudink

Tropický chia pudink

Zdravý ovocný dezert

Podle receptu Dominiky Lužanské z Mělníka

Zdravě a chutně /27.06.19
Barevná frittata

Barevná frittata

Můžeš použít jakoukoliv zeleninu, maso nebo sýr.

Jana Novotná, Plzeň

Zdravě a chutně /15.03.16
Zapečený kuskus s květákem

Zapečený kuskus s květákem

Jednoduché zeleninové jídlo, které je velice chutné, zasytí tě a hlavně po něm ...

Zdravě a chutně /27.02.14
Vegetariánský sendvič

Vegetariánský sendvič

Je to vynikající a zdravá svačina.
Hana Kupková, Ostrava
Zdravě a chutně /19.12.09
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu