Reklama
Zapečené kuřecí s lilkem a rajčaty
Fotogalerie:
 

Zapečené kuřecí s lilkem a rajčaty

Anna Šušláková
Anna Šušláková
Most

Lehký oběd.

Anna Šušláková, Most

Ingredience

  • 3 vykostěná kuřecí stehna bez kůže
  • 1 lilek
  • 6 lístků čerstvá bazalka
  • 6 ks sušená rajčata
  • 1 konzerva sekaná rajčata s bazalkou
  • 2 cibule
  • 6 stroužků česnek
  • dle potřeby olej z rajčat
  • 125 g mozzarella
  • 4 plátky plátkový uzený sýr
  • dle chuti sůl
  • dle chuti citronový pepř
  • 1 lžička cukr krystal
  • dle chuti oblíbené koření

Doba přípravy

Počet porcí

3

Orientační cena

150 Kč

Postup přípravy

  1. Lilek nakrájíme na plátky, posolíme a necháme vypotit. Kuřecí maso osolíme, opepříme a posypeme oblíbeným kořením. Cibuli nakrájíme na plátky, které rozebereme. Oloupaný česnek nakrájíme na plátky.
  2. Vypocený lilek osušíme a opečeme na oleji z rajčat. Opečený lilek přendáme na talíř. Je-li potřeba, přilijeme olej a vložíme cibuli, kterou trochu posypeme krystalovým cukrem a restujeme do světle hnědé barvy.

  3. Okořeněné maso zprudka opečeme. Do zapékací mísy dáme cibuli, lilek, maso, zalijeme sekanými rajčaty. Osolíme, opepříme, poklademe bazalkou a sušenými rajčaty a vložíme do vyhřáté trouby na 200 °C a necháme péct asi 25 minut.

  4. Mísu vyndáme, poklademe mozzarellou a plátkovým sýrem, vrátíme zpět do trouby necháme už jen, aby se sýr rozpustil a vypneme troubu.

    Zelenina pustí během pečení dost šťávy. Kdo chce tak jí odebere.

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Brambory s řapíkatým celerem

Brambory s řapíkatým celerem

Lehká zeleninová večeře. Dana Přibylová, Sezimovo Ústí
Zdravě a chutně /13.03.13
Rychlý kuskus s tuňákem

Rychlý kuskus s tuňákem

Ingredience na dip prostě jen smícháme.

Jana Hlavičková, Teplice

Zdravě a chutně /02.08.16
Rajčata plněná pěnou z čerstvého sýra s křenem

Rajčata plněná pěnou z čerstvého sýra s křenem

Rajčata plněná pěnou z čerstvého sýra s křenem se hodí jak na oslavy, tak na ...

Zdravě a chutně /27.02.12
Mrkvové šátečky s tvarohem

Mrkvové šátečky s tvarohem

Mlsat se dá i zdravě.

Dagmar Peclinovská, Hlinsko

Zdravě a chutně /31.08.12
Osvěžující salát

Osvěžující salát

Spojení jablek a celeru vás dostane.
Zdravě a chutně /21.02.09
Makové mléko

Makové mléko

Podle lidových pověstí přivolává krásné sny.
Bohumil Hynek, Praha
Zdravě a chutně /04.02.10
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu