Reklama
Zapečené kedlubny
Fotogalerie:

Zapečené kedlubny

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha

Po tomhle jídle tě žaludek určitě tlačit nebude. Podávej posypané čerstvými bylinkami.

Nora Kotyzová, Tábor

Ingredience

  • 110 g máslo
  • 4 lžíce hladká mouka
  • 200 ml mléko
  • 2 stroužky česnek
  • 1 zakysaná smetana
  • trocha mletého pepř
  • špetka soli
  • 4 ks kedlubny
  • 1 ks velká brambora
  • 150 g plátkový sýr
  • 100 g šunka

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Máslo necháme v kastrůlku rozehřát a přidáme 4 lžíce hladké mouky. Rozmícháme a necháme zpěnit, vznikne tak hustější kaše. Postupně přimícháváme vlažné mléko, jíšku stále mícháme, aby nevznikly hrudky.
  2. krok2

    Necháme povařit zhruba 5 minut, abychom potlačili moučnou chuť. Potom přidáme zakysanou smetanu a ještě krátce povaříme. Bude-li bešamel příliš hustý, zředíme ho podle potřeby mlékem. Dochutíme prolisovaným česnekem, pepřem a solí.

  3. krok3

    Kedlubny a bramboru očistíme, zbavíme slupek a nakrájíme na tenké lupínky. Lehce posolíme.

  4. Připravíme si zapékací misku. Na dno rozetřeme dvě lžíce bešamelu, směs se tak nepřichytí. Poté vrstvíme plátky kedluben s bramborem a zakryjeme bešamelem, sýrem a šunkou. Takto postup opakujeme, dokud nevyčerpáme všechny suroviny. Misku vložíme do vyhřáté trouby a necháme zapékat asi 30 minut při 200 °C.

    Tip : Těsně před koncem pečení můžeš kedlubny posypat nastrouhaným sýrem.

Pošli recept! 5/2012 (2.4.2012)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Salát s hlívou ústřičnou

Salát s hlívou ústřičnou

Zajímavá kombinace chutí, která zaujme. Štěpánka Hlásná, Příbram
Zdravě a chutně /09.06.15
Huspenina se zeleninou

Huspenina se zeleninou

Pochutnají si na ní nejen vegetariáni.


Marta Válová, Jičín

Zdravě a chutně /03.04.17
Zadělávané sójové kostky

Zadělávané sójové kostky

Po masových dnech přijde vhod sója.

Petra Slováčková, Dolní Jasenka

Zdravě a chutně /29.01.14
Italská tomatová polévka

Italská tomatová polévka

Výborná rajčatová polévka, na které si pochutná každý milovník rajčat.

Veronika ...

Zdravě a chutně /03.01.13
Zamilovaná polévka

Zamilovaná polévka

Začala jsem ji vařit po svatbě, manželovi pro radost.
Líba Vichrová, Deštná
Zdravě a chutně /12.02.13
Rizoto s červenou řepou

Rizoto s červenou řepou

Nikola Výrová, Krnov

Zdravě a chutně /09.02.20
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu