Reklama
Zapečené brambory s rukolou a sýrem cottage
Fotogalerie:

Zapečené brambory s rukolou a sýrem cottage

Lucie Dolejší

Kroměříž

Jednoduchá jarní dobrota.

Lucie Dolejší, Kroměříž

Ingredience

  • 1 kg brambory
  • 2 kelímky sýr cottage
  • 4 lžíce mléko
  • 5 lžic olivový olej
  • 8 ks sušená rajčata v oleji
  • 1/2 balení mražený hrášek
  • 1 lžíce pokrájená petrželka
  • 3-4 hrsti rukola
  • sůl dle chuti
  • špetka strouhaného muškátového oříšku

Doba přípravy

Počet porcí

4-5

Orientační cena

110 Kč

Postup přípravy

  1. Brambory oškrábeme, umyjeme a nakrájíme na tenčí plátky. Cottage smícháme v míse s mlékem a dvěma lžícemi oleje. Přidáme sušená rajčata pokrájená na malé kousky, mražený hrášek a petrželku. Dochutíme solí, muškátovým oříškem a vše promícháme.

  2. Vymažeme si zapékací formu a na dno poskládáme polovinu nakrájených brambor, osolíme. Posypeme rukolou a na ni navršíme připravenou směs. Zasypeme zbytkem brambor, které opět trochu posolíme a lehce potřeme olejem, aby se při pečení nevysušovaly.

  3. Pečeme zhruba hodinu při 180–200 °C doměkka. Pokud nám ještě zbyla čerstvá rukola, můžeme s ní hotové jídlo na talíři dozdobit.

Tip redakce

Pokud máš sušená rajčata naložená v dostatečně kvalitním oleji, můžeš jej použít místo uvedeného olivového.

Pošli recept! - Speciál - Velikonoce (18.3.2013)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Pangasius na broskvích s karí rýží

Pangasius na broskvích s karí rýží

Lahůdka pro milovníky rybího masa. Dagmar Kadlecová, Dolní Kounice
Zdravě a chutně /16.05.13
Směs pohanky s cizrnou

Směs pohanky s cizrnou

Rychlé, levné a hlavně bezlepkové jídlo.
Tereza Špičáková, Zvěřínek
Zdravě a chutně /22.09.09
Polníčkový salát s kuřecími kousky

Polníčkový salát s kuřecími kousky

Zdravý těstovinový salát, který tě zasytí.

Andrea Janáková, Polička

Zdravě a chutně /17.08.17
Kuřecí tacos

Kuřecí tacos

Výborný způsob, jak zužitkovat kuřecí pečínku, která zbyla od oběda.

Draha ...

Zdravě a chutně /24.10.17
‚‚Grilovaná‘‘ cuketa

‚‚Grilovaná‘‘ cuketa

Dá se dělat, i když venku prší.

Jana Krutilová, Olešnice

Zdravě a chutně /01.03.13
Pstruh po salašnicku

Pstruh po salašnicku

Možná netradiční, ale určitě skvělá kombinace chutí.

Jana Remková, Orlová


Zdravě a chutně /17.12.15
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu