Jednoduchá jarní dobrota.
Lucie Dolejší, Kroměříž
Ingredience
- 1 kg brambory
- 2 kelímky sýr cottage
- 4 lžíce mléko
- 5 lžic olivový olej
- 8 ks sušená rajčata v oleji
- 1/2 balení mražený hrášek
- 1 lžíce pokrájená petrželka
- 3-4 hrsti rukola
- sůl dle chuti
- špetka strouhaného muškátového oříšku
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Brambory oškrábeme, umyjeme a nakrájíme na tenčí plátky. Cottage smícháme v míse s mlékem a dvěma lžícemi oleje. Přidáme sušená rajčata pokrájená na malé kousky, mražený hrášek a petrželku. Dochutíme solí, muškátovým oříškem a vše promícháme.
-
Vymažeme si zapékací formu a na dno poskládáme polovinu nakrájených brambor, osolíme. Posypeme rukolou a na ni navršíme připravenou směs. Zasypeme zbytkem brambor, které opět trochu posolíme a lehce potřeme olejem, aby se při pečení nevysušovaly.
-
Pečeme zhruba hodinu při 180–200 °C doměkka. Pokud nám ještě zbyla čerstvá rukola, můžeme s ní hotové jídlo na talíři dozdobit.
Tip redakce
Pokud máš sušená rajčata naložená v dostatečně kvalitním oleji, můžeš jej použít místo uvedeného olivového.