Reklama
Zapečené brambory s ředkvičkou
Fotogalerie:

Zapečené brambory s ředkvičkou

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha
Mnohdy i při vaření platí, že v jednoduchosti je krása – i ta chuťová.
Katka Holečková, Lovosice

Ingredience

  • 400 g brambory
  • 1 plnotučný tvaroh
  • 3 trojúhelníčky sýr
  • 1 svazek ředkvičky
  • špetka sůl
  • špetka pepř
  • 2 stroužky česnek

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

40 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Brambory důkladně očistíme a vaříme v osolené vodě doměkka.
  2. krok2 Tvaroh smícháme s taveným sýrem a propracujeme. Ředkvičky opláchneme a odkrojíme nať. Poté je nakrájíme na tenké plátky a přimícháme k tvarohu. Tvaroh osolíme a opepříme, přidáme utřený česnek.
  3. krok3 Uvařené brambory slijeme a svrchu odřízneme část, na kterou umístíme tvarohovou náplň. Naplněné brambory dáme zapéct do trouby.

    TIP: Nejlepší je smetanový sýr, ale místo něj můžeme na náplň použít například lučinu.
    Tvaroh je dobré smíchat i se sýrem cottage a trochou zakysané smetany.
    K ředkvičkám lze přidat jarní cibulku.
    Navrch brambory můžeme posypat strouhaným sýrem.

Pošli recept! 5/2009 (15.4.2009)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Dýňová polévka

Dýňová polévka

Ráda si při vaření trochu hraju, a tak se nebojím zkoušet neobvyklé recepty. Dýně...
Zdravě a chutně /15.02.10
Netradiční čočková polévka

Netradiční čočková polévka

Nádherně voní po slanině. Můžeš do ní přidat stroužek česneku.
Marcela Šarmanová,...
Zdravě a chutně /11.10.11
Rajská pohanka s rybičkami

Rajská pohanka s rybičkami

Tahle pohanka je opravdu „rajská“.

Petra Ménová, Kolín

Zdravě a chutně /14.10.13
Brokolicové karbanátky pečené v troubě

Brokolicové karbanátky pečené v troubě

Vždy když je to jen trochu možné, snažím se smažení vyhnout.

Romana Skučková, ...

Zdravě a chutně /23.10.17
Nudlovka plná zeleniny

Nudlovka plná zeleniny

Mám malé děti, a proto polévky patří na náš stůl skoro denně. Zeleninová dodá ...
Zdravě a chutně /12.01.09
Zelenina na bulguru

Zelenina na bulguru

Druh a množství zeleniny přizpůsobíme vlastní chuti.

Jiřina Fulínová, Praha

Zdravě a chutně /11.11.15
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu