Reklama
Zapečené brambory s brokolicí
Fotogalerie:

Zapečené brambory s brokolicí

Lucie Michálková

Ostrava-Hrabůvka
Toto lehké jídlo připravuji často a ráda, oblíbila si ho celá naše rodina. Brokolici máme rádi i na jiné způsoby, je to chutná a zdravá zelenina.
Lucie Michálková, Ostrava-Hrabůvka

Ingredience

  • 8 brambory vařené
  • 4 rajčata
  • 500 g brokolice
  • 5 vejce
  • 300 ml jogurt bílý
  • špetka muškátový oříšek
  • 200 g sýr eidam
  • špetka sůl
  • 5 rajčátka cherry
  • snítka bazalka

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Brambory uvaříme ve slupce. Poté je oloupeme‚ nakrájíme na plátky a vyložíme jimi v několika vrstvách zapékací mísu. Brambory poklademe kousky rajčat.
  2. krok2 Brokolici uvaříme v malém množství osolené vody do poloměkka a scedíme. Brokolici nakrájíme na malé kousky a klademe ji na brambory a rajčata.
  3. krok3 Vejce rozšleháme s jogurtem‚ dochutíme solí a strouhaným muškátovým oříškem. Směsí zalijeme ingredience v zapékací míse. Nahoře ji ozdobíme cherry rajčátky a posypeme bazalkou.
  4. V předem vyhřáté troubě brambory zapékáme asi hodinu při teplotě 200 °C‚ až směs ztuhne a sýr se zbarví krásně dozlatova.

    TIP: Stejně můžeš zapékat také květák, výborný je i pórek. Do jídla můžeš přidat i jiné bylinky – petrželku, libeček apod.

Pošli recept! 6/2011 (3.5.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Zeleninový kuskus s krevetami

Zeleninový kuskus s krevetami

Rychlá večeře, u nás velmi oblíbená. Anna Šušláková, Most
Zdravě a chutně /24.01.15
Pekáček s brokolicí a kuřecím masem

Pekáček s brokolicí a kuřecím masem

Zvládne to opravdu každý, není to nic složitého, přitom úspěch je zaručen. 

...

Zdravě a chutně /28.09.16
Lososový Nicoise

Lososový Nicoise

Ozdobila jsem ho kvítky bazalky.

Kateřina Gajová, Brno

Zdravě a chutně /28.04.14
Plněné papriky

Plněné papriky

Do větších paprik se vejde více náplně.

Marcela Kaněrová, Náchod

Zdravě a chutně /27.12.12
Horký broskvový salát

Horký broskvový salát

Dávám přednost lehkým jídlům z drůbežího masa a zeleniny. Naštěstí velmi ...
Zdravě a chutně /28.02.10
Bagel s rukolou a parmskou šunkou

Bagel s rukolou a parmskou šunkou

Na jaře si ráda kupuji rukolu, kterou obvykle míchám do salátu z čerstvé zeleniny. ...
Zdravě a chutně /08.12.08
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu