Bez cholesterolu a bez zbytečných kalorií.
Lenka Dospievová, Plzeň
Ingredience
- 200 g přírodní tofu
- 1 ks červená cibule
- 1 ks červená paprika
- 1 ks cuketa
- 1 ks lilek
- 2 ks mladá mrkev
- 1 ks středně velký batát
- sůl a pepř dle chuti
- 2 - 3 lžíce olivový olej
- 2 snítky tymián
- 2 - 3 lžíce sójová omáčka
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Tofu necháme okapat a nakrájíme je na kostky. Cibuli nakrájíme podélně na osminky, papriku zbavíme semen a nakrájíme na větší kousky.
-
Cuketu a lilek nakrájíme na kolečka asi 1 cm silná, mrkve na tenké proužky, batát oloupeme a nakrájíme na plátky. Zeleninu s tofu promícháme, vložíme do větší zapékací mísy, přidáme sůl, pepř, olivový olej a tymián. Vše ještě promícháme a pečeme v troubě při 200 °C asi 30 minut za občasného promíchání. Nakonec podle potřeby dochutíme sójovou omáčkou.
TIP : Takto upečenou zeleninu je možné rozmixovat a použít jako výborný zeleninový dip, např. k pečenému masu.