Reklama
Zapečená treska se špenátem
Fotogalerie:

Zapečená treska se špenátem

Petra Šiklová

Trutnov

Ryby se snažím zařazovat do jídelníčku co nejčastěji.

Petra Šiklová, Trutnov

Ingredience

  • 4 filety treska
  • 300 g čerstvý špenát
  • 3 lžíce máslo
  • 1 stroužek česnek
  • 1 mozzarella
  • trocha soli a pepře

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Filety tresky necháme rozmrazit. Slijeme vodu a lehce je osolíme. Na pánvi necháme rozpustit máslo a filety lehce osmahneme z obou stran.

  2. krok2

    Čerstvý špenát řádně očistíme a nakrájíme na menší kousky. V kastrůlku rozehřejeme zbytek másla a špenát na něm krátce orestujeme. Můžeme ho i podlít troškou vody a chvíli podusit. Potom přidáme prolisovaný stroužek česneku, osolíme a opepříme. Mozzarellu nakrájíme na kostičky.

  3. krok3

    Vezmeme pekáček nebo zapékací misku, na dno rozložíme tresku, na ni navrstvíme špenát a na něj kousky mozzarelly. Na ni dáme opět kousky tresky a špenát a vše opět zakončíme mozzarellou.

  4. Dáme do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme zhruba 20 minut, aby se chutě spojily a sýr se rozpustil.

  5. Podáváme se šťouchanými bramborami.

Pošli recept! 5/2013 (3.4.2013)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Bezlepkové ovocné knedlíky

Bezlepkové ovocné knedlíky

Obměna klasickéhotvarohového těsta. Romana Borýsková, Jevíčko
Zdravě a chutně /20.05.17
Pomazánka z kuřecího masa s ředkvičkovým salátem

Pomazánka z kuřecího masa s ředkvičkovým salátem

Moje dvě malé děti odmítají jíst maso. Rozmixované ve formě pomazánky jim naštěstí ...

Zdravě a chutně /15.04.17
Filé s tajemstvím

Filé s tajemstvím

Kdo moc nemusí cibuli, ať nedává, je zde hodně cítit.

Veronika Marková, Český ...

Zdravě a chutně /03.01.13
Kroupový salát s tuňákem

Kroupový salát s tuňákem

Oblíbila jsem si ho jako zdravou večeři.
Dagmar Vašáková, Hodonín
Zdravě a chutně /19.08.09
Pečené zelí

Pečené zelí

Kdo ho ochutnal, ten si liboval.
Jiřina Pujarová, Klatovy
Zdravě a chutně /02.02.10
Čočkové karbanátky s uzeným tofu

Čočkové karbanátky s uzeným tofu

Červená čočka se vaří velmi rychle.

Dagmar Kallupová, Stod

Zdravě a chutně /24.02.14
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu