Reklama
Zapečená rajčátka plněná červenou čočkou
Fotogalerie:

Zapečená rajčátka plněná červenou čočkou

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Podle receptu

Marie Uložilové z Prahy

Ingredience

  • 1 kg větších rajčat
  • 200 g vařené červené čočky
  • 150 g nivy
  • 1 cibule orestovaná na lžíci oleje
  • dle potřeby sůl a pepř
  • 4 stroužky česneku
  • 4 krajíce toastového chleba opečené na kostičky
  • 1 zakysaná smetana

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

75 Kč

Postup přípravy

  1. Rajčata nahoře odkrojíme a vydlabeme.

  2. Dužinu smícháme s vařenou čočkou, nakrájeným sýrem, orestovanou cibulí, pepřem, česnekem, solí a toastovými krutony. Nakonec vmícháme zakysanou smetanu.

  3. Rajčátka naplníme, přikryjeme a naskládáme do vymazané zapékací mísy. Pečeme asi 10–15 minut při 180 °C.

  4. Podáváme horké s bramborovým pyré nebo pečivem.

Pošli recept! - Speciál - Prázdninová kuchařka (11.7.2017)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Pstruh s podzimním salátem

Pstruh s podzimním salátem

Doporučuji nejen vášnivým rybářům. Terezie Vachová, Praha
Zdravě a chutně /24.01.15
Makové mléko

Makové mléko

Podle lidových pověstí přivolává krásné sny.
Bohumil Hynek, Praha
Zdravě a chutně /04.02.10
Krůtí rolka s mrkvičkou

Krůtí rolka s mrkvičkou

Jemné krůtí maso používám velmi často. Není tak suché jako kuřecí a je ...
Zdravě a chutně /29.02.12
Filátko pod cizrnou

Filátko pod cizrnou

Jestli chceš ušetřit čas, kup cizrnu sterilovanou.

Veronika Marková, Český Těšín

Zdravě a chutně /27.01.16
Zeleninový pekáček

Zeleninový pekáček

Rychlý a levný všední oběd nebo večeře.
Květa Kroupová, Praha
Zdravě a chutně /27.05.10
Lehký exotický salát s vejci

Lehký exotický salát s vejci

Jeho chuť tě určitě příjemně překvapí.
Irena Ivanova, Ostrava-Poruba
Zdravě a chutně /15.12.10
 

Nejnovější

Sekaná s mozzarellou

Sekaná s mozzarellou

Andrea Janáková, Polička
Škola vaření /20.08.18
Myšky z vajíčka na toastu

Myšky z vajíčka na toastu

Pro velké i malé

Podle receptu Davida Krátkého z Prahy


Škola vaření /20.08.18
Pečené kuřátko na mrkvi

Pečené kuřátko na mrkvi

Božena Peřinová, Luka nad Jihlavou

Vaříme express /20.08.18
Špenátové misky se sýrem

Špenátové misky se sýrem

Podle receptu

Lucie Míčánkové z Frýdlantu

Vaříme express /20.08.18
Broskvové potěšení

Broskvové potěšení

Božena Kolářová, Pouště

Zdravě a chutně /20.08.18
Ovesní medvídci plnění arašídovým máslem

Ovesní medvídci plnění arašídovým máslem

Karolína Gajarská, Lom u Mostu

Zdravě a chutně /20.08.18
Malinové bábovky

Malinové bábovky

Netradiční

Podle receptu Barbory Kostkové z Prahy


Sladký život /20.08.18
Švestkové knedlíky

Švestkové knedlíky

Tomáš Mika, Brno

Škola vaření /19.08.18
Rychlá kuřecí bábovka

Rychlá kuřecí bábovka

Veronika Miková, Žďár nad Sázavou

Vaříme express /19.08.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD_08_Rajcata_cukety_a_papriky

Rajčata, cukety

Velmi často se setkáváme s názorem, že zelenina patří do salátů nebo jako obloha či příloha k masu. Tak to ale opravdu nemusí být! Můžeme si z ní připravit vydatný hlavní chod, masem ji naopak jen doplnit, ale dokonce se z ní dá upéct i chutný dezert. Nevěříte? Jen čtěte dál, vyzkoušejte lákavé recepty od našich čtenářů a přesvědčte se sami.

více
rychle_moucniky

Pošli recept Extra speciál Bylinky

Když jsem byla malá, bylinkový záhon na babiččině zahradě mi připadal jako malé voňavé království. Šťovík jsem si dávala místo žvýkačky, petržel nechyběla v žádné polévce, libečkem voněly vařené brambory, bez saturejky se neobešly luštěniny. Usínala jsem po meduňkovém čaji, osvěžila mě mátová limonáda. Kašel zaháněl bezinkový sirup, med z pampelišek pomáhal na rýmu. Žili jsme s bylinkami a užívali si je dosyta. Jsem ráda, že opět přišly do módy. Jsou totiž báječné, zkuste je taky!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama