Reklama
Reklama
Zapečená rajčátka plněná červenou čočkou
Fotogalerie:

Zapečená rajčátka plněná červenou čočkou

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Podle receptu

Marie Uložilové z Prahy

Ingredience

  • 1 kg větších rajčat
  • 200 g vařené červené čočky
  • 150 g nivy
  • 1 cibule orestovaná na lžíci oleje
  • dle potřeby sůl a pepř
  • 4 stroužky česneku
  • 4 krajíce toastového chleba opečené na kostičky
  • 1 zakysaná smetana

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

75 Kč

Postup přípravy

  1. Rajčata nahoře odkrojíme a vydlabeme.

  2. Dužinu smícháme s vařenou čočkou, nakrájeným sýrem, orestovanou cibulí, pepřem, česnekem, solí a toastovými krutony. Nakonec vmícháme zakysanou smetanu.

  3. Rajčátka naplníme, přikryjeme a naskládáme do vymazané zapékací mísy. Pečeme asi 10–15 minut při 180 °C.

  4. Podáváme horké s bramborovým pyré nebo pečivem.

Pošli recept! - Speciál - Prázdninová kuchařka (11.7.2017)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Kapr s citronovým máslem

Kapr s citronovým máslem

Na pečeném kapříkovi si pochutnám kdykoli. Příprava je snadná. Šárka Holíková, ...
Zdravě a chutně /24.05.13
Pečené zelí

Pečené zelí

Kdo ho ochutnal, ten si liboval.
Jiřina Pujarová, Klatovy
Zdravě a chutně /02.02.10
Rozkvetlý kuskus

Rozkvetlý kuskus

Kuskus se dá upravit na mnoho způsobů, vyzkoušej tenhle zajímavý se sýrem.
Kateřina ...
Zdravě a chutně /25.03.12
Sójová polévka

Sójová polévka

Luštěniny prospějí tvému zdraví.
Pavla Kostková, Litomyšl
Zdravě a chutně /26.03.10
Pšeničné placky se zelím a pohankou

Pšeničné placky se zelím a pohankou

Pšenici na klíčení kupuji v obchodech se zdravou výživou.

Alena Páclová, ...

Zdravě a chutně /09.05.16
Lehká cuketová polévka

Lehká cuketová polévka

Od hrachovky je k nerozeznání.

Hana Šátralová, Praha

Zdravě a chutně /22.09.15
 

Nejnovější

Kedlubnové misky

Kedlubnové misky

Podle receptu Lucie Hrabánkové z Liberce
Za pár korun /21.03.19
Bažant s jeřabinami

Bažant s jeřabinami

Božena Kolářová, Pouště

Škola vaření /21.03.19
Králík na šalvěji

Králík na šalvěji

Podle receptu

Lukáše Čapka z Frýdku-Místku

Škola vaření /21.03.19
Nakládaný králík

Nakládaný králík

Ivana Bartušková, Luka nad Jihlavou

Všehochuť /21.03.19
Cikánský guláš ze zvěřiny

Cikánský guláš ze zvěřiny

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /21.03.19
Jelení guláš s povidly

Jelení guláš s povidly

Jana Remková, Orlová

Všehochuť /21.03.19
Svíčková ze zahrady

Svíčková ze zahrady

Mariana Vašíčková, Olomouc

Škola vaření /20.03.19
Králík pečený v pytli

Králík pečený v pytli

Zkus pečicí fólii

Olga Malá, Praha

Škola vaření /20.03.19
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD03_Velikonoce_Nocode

Velikonoce

Velikonoce jsou svátky jara, obrození a probouzející se přírody. Vše začíná růst i vonět a každý najednou cítí přísun nové energie. Aby nám vydržela co nejdéle, je ideální si dopřát něco dobrého k snědku. Co takhle linecké cukroví, králičí stehýnka nebo salátek s jatýrky? Ať už si dopřejete cokoliv, hlavně vám přejeme krásné prožití svátků!

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama