Reklama
Zapečená rajčata
Fotogalerie:

Zapečená rajčata

Jana Boháčová
Jana Boháčová
Děčín

Rajčata někdy obměňujeme paprikami.

Jana Boháčová, Děčín

Ingredience

  • 6 ks rajčata
  • 300 g vepřové mleté maso
  • 4 krajíčky chlebové střídky
  • 10 ml mléko
  • 1/2 cibule
  • 1 stroužek česnek
  • 4 snítky petržel
  • olivový olej
  • sůl, pepř

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. Chlebovou střídku namočíme do mléka. Odkrojíme vršek rajčat a vydlabeme dužninu. Vnitřek rajčete osolíme a necháme okapat. Česnek, cibuli a petržel nakrájíme na malinké kousky, přidáme mleté maso, vymačkanou chlebovou střídku, trochu rajčatové dužniny, sůl a pepř.
  2. Směsí naplníme rajčata, pokapeme několika kapkami olivového oleje, přiklopíme vršek rajčat a pečeme 45 minut při teplotě 200 °C.
Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Vegetariánské fašírky

Vegetariánské fašírky

Lucia Borbélyová, Tvrdošovce, Slovensko
Zdravě a chutně /16.08.18
Grilovaná zelenina

Grilovaná zelenina

Skvělá příloha ke grilování!
Tereza Havlová, Letohrad
Zdravě a chutně /15.12.10
Domácí bagety a pomazánka z mrkve

Domácí bagety a pomazánka z mrkve

Děti domácí bagetky milují, vždycky je peču z dvojité dávky. Zeleninová ...

Zdravě a chutně /19.05.14
Květák v alobalu

Květák v alobalu

Plnit se dá skoro každá zelenina.

Jana Ptáčková, Strakonice

Zdravě a chutně /21.11.13
Pikantní filé s meruňkami

Pikantní filé s meruňkami

Takto připravené filé je pro každého příjemným překvapením.

Anna Vavřínová, Brno ...

Zdravě a chutně /01.07.13
Žampionová omáčka s mozzarellou

Žampionová omáčka s mozzarellou

Hustá omáčka, ve které není ani kapka smetany.

Aneta Vavrová, Hradec Králové

Zdravě a chutně /12.05.12
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu