Recept mám od přítelkyně z Toskánska.
Vladislava Poláčková, Třeboň
Ingredience
- Ingredience
- 100 g špenátové listy
- 120 ml olivový olej
- 20 g parmazán
- 2 stroužky česnek
- 25 g arašídy
- Na zapékání
- 800 g brambory
- 1 lžíce bramborový škrob
- 400 g mozzarella
- trocha sůl a pepř
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Připravíme si pesto: špenátové listy omyjeme pod vodou a necháme okapat. Natrháme je do mixéru, přilijeme olivový olej, přidáme strouhaný parmazán, oba stroužky česneku a arašídy. Rozmixujeme a na závěr dochutíme solí a pepřem.
-
Brambory oškrábeme a nakrájíme pomocí struhadla na tenké plátky. Vložíme do mísy, přidáme bramborový škrob a pesto. Vše promísíme a dáme do pekáčku vyloženého pečicím papírem. Přitlačíme a pečeme ve vyhřáté troubě při 180 °C zhruba 50 minut. Mozzarellu nakrájíme na plátky, které rozložíme na pečené brambory. Dopékáme ještě deset minut v troubě.