Reklama
Zapečená jarní zelenina
Fotogalerie:

Zapečená jarní zelenina

Kateřina Nová

Havířov
Není nad jednoduchost. Jemnou chuť zeleniny dokonale podtrhne tvarohový dip.
Kateřina Nová, Havířov

Ingredience

  • 3 ks mrkev
  • 2 ks cibule
  • 2 ks kedlubna
  • 5 ks brambory nové
  • svazek petrželka
  • 1 ks citrón
  • sůl a pepř podle chuti
  • 1 lžíce cukr krupice
  • 1 lžička ocet ovocný
  • olej olivový dle potřeby
  • 1 ks tvaroh polotučný
  • 1 lžíce majonéza
  • 2 stroužky česnek
  • pepř
  • svazek pažitka

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Mrkev, cibuli a kedlubny oloupeme a pokrájíme na větší (stejně velké) dílky. Brambory opláchneme a nakrájíme na čtvrtinky.
  2. krok2 Čerstvou petrželku nasekáme a společně se zeleninou promícháme v míse. Zeleninu osolíme, opepříme a pokapeme citronovou šťávou a olejem. Ocet s cukrem k zelenině přidáme těsně před pečením.
  3. krok3 Pečeme v předehřáté troubě při 200 °C (lehce podlité vodou) dozlatova.
  4. Dip připravíme smícháním tvarohu a majonézy v misce, směs dochutíme utřeným česnekem, solí, pepřem a nasekanou pažitkou.
  5. Podáváme společně s měkkou upečenou zeleninou.

Pošli recept! - Speciál - Jarní recepty (22.3.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Rybí salát

Rybí salát

Je mnohem, mnohem lepší než ten kupovaný. Dagmar Peřinová, Nížkov
Zdravě a chutně /23.01.11
Ovesní medvídci plnění arašídovým máslem

Ovesní medvídci plnění arašídovým máslem

Karolína Gajarská, Lom u Mostu

Zdravě a chutně /20.08.18
Ředkvičkový salát

Ředkvičkový salát

Osvěžující jarní pochoutka.

Marie Ospalíková, Kroměříž

Zdravě a chutně /12.09.12
Čekankový salát s pekanovými ořechy

Čekankový salát s pekanovými ořechy

Podle receptu

Milady Novákové z Rychnova nad Kněžnou

Zdravě a chutně /23.07.18
Labužnická zapečená ryba

Labužnická zapečená ryba

Uzený sýr rybu dobře doplňuje.

Petr Nejedlý, Lovosice

Zdravě a chutně /25.12.14
Zadělávaná kapusta na karí

Zadělávaná kapusta na karí

Možná že kapustu na podobný způsob jste ještě nejedli.

Klára Smolíková, ...

Zdravě a chutně /05.01.15
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu