Ingredience
- 3 ks mrkev
- 2 ks cibule
- 2 ks kedlubna
- 5 ks brambory nové
- svazek petrželka
- 1 ks citrón
- sůl a pepř podle chuti
- 1 lžíce cukr krupice
- 1 lžička ocet ovocný
- olej olivový dle potřeby
- 1 ks tvaroh polotučný
- 1 lžíce majonéza
- 2 stroužky česnek
- pepř
- svazek pažitka
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Mrkev, cibuli a kedlubny oloupeme a pokrájíme na větší (stejně velké) dílky. Brambory opláchneme a nakrájíme na čtvrtinky.
-
Čerstvou petrželku nasekáme a společně se zeleninou promícháme v míse. Zeleninu osolíme, opepříme a pokapeme citronovou šťávou a olejem. Ocet s cukrem k zelenině přidáme těsně před pečením.
-
Pečeme v předehřáté troubě při 200 °C (lehce podlité vodou) dozlatova.
-
Dip připravíme smícháním tvarohu a majonézy v misce, směs dochutíme utřeným česnekem, solí, pepřem a nasekanou pažitkou.
-
Podáváme společně s měkkou upečenou zeleninou.