Reklama
Zapečená cuketa se slaninou a brambory
Fotogalerie:

Zapečená cuketa se slaninou a brambory

Kateřina Hanáková
Kateřina Hanáková
Ostrava Poruba

Chutné zeleninové jídlo provoněné slaninou.

Kateřina Hanáková, Ostrava Poruba

Ingredience

  • 6 ks brambory
  • 3 cibule
  • 300 g slanina
  • 2 ks střední cuketa
  • 6 stroužků česnek
  • 300 g tvrdý sýr
  • dle chuti sůl, pepř a majoránka
  • na vymazání rostlinný olej

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. Brambory, cuketu, cibuli a slaninu nakrájíme na plátky. Zapékací mísu vymažeme olejem. Dno mísy vyložíme anglickou slaninou, na ni klademe plátky brambor, posypeme solí, pepřem, majoránkou a potřeme česnekem.

  2. Další vrstvu tvoří cibule a slanina. Dále klademe kolečka cukety, znovu posypeme solí, pepřem a majoránkou a potřeme česnekem. Další vrstva je strouhaný sýr. Poté stále dokola klademe cibuli, slaninu, cuketu a sýr. Poslední vrstva je z brambor. Pečeme asi 40 minut a na závěr posypeme strouhaným sýrem, který necháme roztavit.
Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Robi houby

Robi houby

Robi maso koupíme ve zdravé výživě, podobně jako seitan či sójové maso nahrazuje ...
Zdravě a chutně /11.05.12
Brynzové halušky

Brynzové halušky

Nejraději si vaříme halušky svoje, domácí.
Lenka Weissová, Sušice
Zdravě a chutně /19.08.09
Treska s jarní zeleninou

Treska s jarní zeleninou

Jemné rybí maso nepotřebuje žádné složité recepty, je lepší jen lehce podtrhnout jeho...

Zdravě a chutně /04.05.15
Amarantové sušenky

Amarantové sušenky

Vlaďka Suchá, Orlová

Zdravě a chutně /02.02.18
Candát v sýrovém těstíčku

Candát v sýrovém těstíčku

Myslím, že receptů na ryby není nikdy dost.
Otto Plášek, Brno
Zdravě a chutně /14.09.10
Salát z quinoy s balkánským sýrem a olivami

Salát z quinoy s balkánským sýrem a olivami

Kateřina Maršíková, Dobruška

Zdravě a chutně /04.08.18
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu