Chutné zeleninové jídlo provoněné slaninou.
Kateřina Hanáková, Ostrava Poruba
Ingredience
- 6 ks brambory
- 3 cibule
- 300 g slanina
- 2 ks střední cuketa
- 6 stroužků česnek
- 300 g tvrdý sýr
- dle chuti sůl, pepř a majoránka
- na vymazání rostlinný olej
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Brambory, cuketu, cibuli a slaninu nakrájíme na plátky. Zapékací mísu vymažeme olejem. Dno mísy vyložíme anglickou slaninou, na ni klademe plátky brambor, posypeme solí, pepřem, majoránkou a potřeme česnekem.
-
Další vrstvu tvoří cibule a slanina. Dále klademe kolečka cukety, znovu posypeme solí, pepřem a majoránkou a potřeme česnekem. Další vrstva je strouhaný sýr. Poté stále dokola klademe cibuli, slaninu, cuketu a sýr. Poslední vrstva je z brambor. Pečeme asi 40 minut a na závěr posypeme strouhaným sýrem, který necháme roztavit.