Reklama
Zapečená čekanka
Fotogalerie:

Zapečená čekanka

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Čekanku jsme u nás bohužel zatím nedokázali dostatečně ocenit, přitom je chutná a velmi zdravá.

Magda Brodská, Liberec

Ingredience

  • 4 čekankové puky
  • 2 plátky tavený sýr
  • 50 g ementál
  • 2 lžíce máslo
  • 2 lžíce hladká mouka
  • 150 ml mléko
  • sůl podle chuti
  • špetka mletého muškátového oříšku
  • 1 hrst nasekaná pažitka
  • 4 plátky šunka

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Čekankové puky omyjeme a vykrojíme z nich hořký střed. Pak je vložíme do vroucí osolené vody a vaříme 5 minut. Scedíme a necháme pořádně okapat. 

  2. krok2

    V kastrůlku rozehřejeme máslo, přidáme hladkou mouku a za stálého míchání postupně přiléváme studené mléko, až vznikne hladký bešamel. Ochutíme ho solí a muškátovým oříškem. Přidáme plátkový tavený sýr a nastrouhaný ementál a necháme rozpustit. Povaříme 5 minut, pořád mícháme. Nakonec vsypeme nasekanou pažitku nebo petrželku a odstavíme. 

  3. krok3

    Okapané puky zabalíme do plátků šunky a vložíme do zapékací misky vymazané máslem. Zalijeme připravenou směsí a zapékáme v předehřáté troubě na 200 °C, dokud povrch nezačne zlátnout (asi 30 minut). Podáváme s vařeným bramborem nebo s bagetkou.


Pošli recept! 3/2015 (4.2.2015)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Chřestová polévka

Chřestová polévka

Trochu netradiční‚ ale velice chutná. Veronika Poláčková,Mýto
Zdravě a chutně /04.08.11
Houbové rizoto

Houbové rizoto

Zapíjej pivem nebo vínem.

Oleg Kabarský, Praha

Zdravě a chutně /17.08.16
Zastřené vejce s mladým špenátem

Zastřené vejce s mladým špenátem

Svěží zeleň špenátových listů a žlutooranžová barva ...

Zdravě a chutně /12.05.13
Milionová polévka

Milionová polévka

Zeleninová polévka plná vitamínů.
Petra Sanduová, Rosice
Zdravě a chutně /14.11.08
Salát z rukoly

Salát z rukoly

Tento recept je v naší rodině velmi oblíbený.

Vendula Nytrová, Nižní Lhoty

Zdravě a chutně /07.07.13
Cizrnový salát

Cizrnový salát

Odlehčená verze klasického bramborového.

Iveta Kyselová, Libáň

Zdravě a chutně /22.12.15
 

Nejnovější

Pistáciová srdíčka

Pistáciová srdíčka

Z lásky k našim blízkým Podle receptu Sylvie Hoškové z Mladé ...
Sladký život /22.11.19
Plněný adventní věnec

Plněný adventní věnec

Jiřina Vurbsová, Kadaň

Všehochuť /21.11.19
Likér z ledových kaštanů

Likér z ledových kaštanů

Aneta Bartušková, Luka nad Jihlavou

Všehochuť /20.11.19
Tvarohová štóla

Tvarohová štóla

Podle receptu

Věry Veselé z Havířova

Sladký život /20.11.19
Bílkové vánoční bábovičky

Bílkové vánoční bábovičky

Když zavoní purpura

Podle receptu Jany Hůlkové z Tábora

Sladký život /18.11.19
Dýňový závin s kokosem

Dýňový závin s kokosem

Lehký a krásně křehký

Tereza Mrowiecová, Karviná

Sladký život /02.11.19
Ořechové tartaletky

Ořechové tartaletky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /02.11.19
Jablkový koláč s mákem

Jablkový koláč s mákem

Božena Kolářová, Pouště

Sladký život /02.11.19
Rozinková bábovka

Rozinková bábovka

Vladimír Bruna, Praha

Škola vaření /01.11.19
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Nejlepší polévky

Polévka je vlastně takový milý začátek, příslib všeho dobrého a lahodného, co nás teprve čeká. Měla by naladit chuťové pohárky, připravit žaludek na další teplé jídlo a vůbec pomoct nám trochu se zklidnit a uvolnit. Doufáme, že vám náš polévkový speciál přinese hodně nových nápadů, které zpestří váš jídelníček a třeba se stanou i oblíbenou rodinnou pochoutkou.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Také máte někdy chuť si uvařit čaj, usadit se do křesla, jen tak odpočívat a vzpomínat na dětství? Prázdniny u babičky, vůně, která se line z kuchyně... To byla slast! Připomeň si s naším speciálem toto nádherné období a uvař si něco dobrého. Třeba objevíš právě ten recept, na který už roky vzpomínáš a jehož chuť tě hned po prvním soustu pohladí po duši.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama