Reklama
Zapečená čekanka
Fotogalerie:

Zapečená čekanka

Marie Fejklová
Marie Fejklová
Týn nad Vltavou

Čekanka je velmi chutná a snadná na úpravu. Není pravidelně k sehnání, což je škoda.

Marie Fejklová, Týn nad Vltavou

Ingredience

  • 8 ks čekankové puky
  • 8 plátků vepřová šunka
  • 50 g 40% sýr
  • 200 ml smetana
  • 1 žloutek

Doba přípravy

Počet porcí

3

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. Čekankové puky omyjeme a vykrojíme tvrdý spodek. Vložíme do vroucí vody a 2-3 minuty povaříme. Okapané je, trochu osolíme a obalíme plátkem šunky.
  2. Puky naklademe jeden vedle druhého do slabě vymazaného pekáče. Povrch zasypeme strouhaným sýrem a zalijeme smetanou, v níž jsme rozkvedlali žloutek. Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 30 minut. Podáváme s bramborovou kaší.

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Pohanková sekaná

Pohanková sekaná

Dá se jíst s brambory i s chlebem. Zuzka Skoumalová, Klučov
Zdravě a chutně /09.02.16
Zapečené lilky

Zapečené lilky

Místo lilku můžeme použít i cukety.
Julie Černá, e-mail
Zdravě a chutně /12.11.09
Těstoviny se zeleninovým lečem

Těstoviny se zeleninovým lečem

Můžeš do něj přidat i nějaké své oblíbené koření.

Alžběta ...

Zdravě a chutně /01.08.16
Pečená treska na bylinkách

Pečená treska na bylinkách

Výborná ryba plná chutí.
Zdravě a chutně /28.08.17
Zeleninová pomazánka

Zeleninová pomazánka

Chutná dětem, protože je lahodná a jemná.
Zdena Konečná, Klášterec nad Ohří ...
Zdravě a chutně /07.11.08
Rychlý pangasius s rukolovým salátem

Rychlý pangasius s rukolovým salátem

Rychlé a velmi chutné.

Veronika Hrabáková, Teplice

Zdravě a chutně /23.03.12
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu