Reklama
Zapečená čekanka
Fotogalerie:

Zapečená čekanka

Marie Fejklová
Marie Fejklová
Týn nad Vltavou

Čekanka je velmi chutná a snadná na úpravu. Není pravidelně k sehnání, což je škoda.

Marie Fejklová, Týn nad Vltavou

Ingredience

  • 8 ks čekankové puky
  • 8 plátků vepřová šunka
  • 50 g 40% sýr
  • 200 ml smetana
  • 1 žloutek

Doba přípravy

Počet porcí

3

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. Čekankové puky omyjeme a vykrojíme tvrdý spodek. Vložíme do vroucí vody a 2-3 minuty povaříme. Okapané je, trochu osolíme a obalíme plátkem šunky.
  2. Puky naklademe jeden vedle druhého do slabě vymazaného pekáče. Povrch zasypeme strouhaným sýrem a zalijeme smetanou, v níž jsme rozkvedlali žloutek. Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 30 minut. Podáváme s bramborovou kaší.

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Makrely na tymiánu a rozmarýnu

Makrely na tymiánu a rozmarýnu

V troubě s grilem je můžeš připravovat po celý rok, nejen v létě. ...
Zdravě a chutně /20.06.16
Květákový mozeček s cuketovými hranolkami

Květákový mozeček s cuketovými hranolkami

Lehký oběd pro horký letní den.

Hana Šátralová, Praha

Zdravě a chutně /11.11.15
Fazolové karbanátky

Fazolové karbanátky

Dělám je při svátečních příležitostech.
Petra Odehnalová, Brno
Zdravě a chutně /20.12.11
Kapie plněné kuskusem a nivou

Kapie plněné kuskusem a nivou

Kdo má rád, vmíchá do kuskusu česnek.

Jaroslav Karfus, Kladno

Zdravě a chutně /02.02.16
Labužnické dipy

Labužnické dipy

K osmaženým tortillám jsou dipy vždy jasnou volbou.

Hana Vinklerová, Rokycany

Zdravě a chutně /19.08.17
Římský salát s česnekovými krutony a sýrem

Římský salát s česnekovými krutony a sýrem

Nejlepší salát co znám.

Lucie Blahová, Slavičín

Zdravě a chutně /31.08.13
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu