Reklama
Zapečená brokolicová pomazánka
Fotogalerie:

Zapečená brokolicová pomazánka

Diana Rozalíková

Praha
Brokolice je velice zdravá zelenina, mimo jiné obsahuje hořčík a jód. Vařím z ní velmi často.
Diana Rozalíková, Praha

Ingredience

  • 1 menší brokolice
  • 1 cibule
  • 3 stroužky česnek
  • 1 plechovka protlak rajčatový
  • 1 paprika zelená
  • 1 větší brambory vařené
  • trocha saturejka
  • 2 lžíce olej
  • dle chuti sůl
  • dle chuti pepř
  • na posypání petrželka
  • 3 bageta

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. Brokolici a papriku omyjeme a nakrájíme na malé kousky. Na rozpáleném oleji orestujeme nadrobno pokrájenou cibuli, na plátky nakrájený česnek a přidáme zeleninu spolu s rajským protlakem a kořením.
  2. Dusíme za občasného míchání pod pokličkou asi 10–15 minut, dokud není zelenina dostatečně měkká.
  3. Směs dochutíme solí a rozmixujeme ji ponorným mixérem. Vařenou oloupanou bramboru nastrouháme najemno a přimícháme ke směsi. Tmavé bagety nakrájíme na plátky a vidličkou na ně naneseme brokolicovou směs.
  4. Dáme zapékat do předehřáté trouby při 180 °C na 20 minut. Zapečené posypeme petrželkou a podáváme teplé.
     
    TIP: Ještě horké toastíky je možné posypat najemno nastrouhaným tvrdým sýrem.

Pošli recept! 2/2010 (13.1.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Robi houby

Robi houby

Robi maso koupíme ve zdravé výživě, podobně jako seitan či sójové maso nahrazuje ...
Zdravě a chutně /11.05.12
Nakládaný lilek

Nakládaný lilek

Tento recept jsem se naučil od mého dobrého kamaráda Ládi. Lilek teď chystám pro ...
Zdravě a chutně /21.07.08
Tofu s kaší z batátů

Tofu s kaší z batátů

Na talíři obložíme čerstvou zeleninou.

Petra Kupková, Ostrava

Zdravě a chutně /31.03.16
Fazolový salát s mrkví

Fazolový salát s mrkví

Jednoduchá večeře.

Veronika Poláčková, Mýto

Zdravě a chutně /05.04.12
Tyčinky s pohankou

Tyčinky s pohankou

Pohanková mouka má oříškovou chuť.

Martina Sklenářová, Vysoké Mýto

Zdravě a chutně /08.02.15
Celozrnný závin

Celozrnný závin

Díky zdravé alternativě oblíbeného českého dezertu můžu mlsat bez ...
Zdravě a chutně /16.03.12
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Sluníčko svítí, příroda láká a mně se nechce sedět doma, natož trávit hodiny u sporáku. Co s tím? Přece uvařit něco rychlého a hurá na výlet! Večer si posedíme s rodinou na zahradě, rozpálíme gril a budeme se kochat výhledem na letošní úrodu. Co s ní udělám? Upeču nějaký koláč nebo zavařím na později? Z receptů, které jste nám poslali, si jistě něco vyberu.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu