Reklama
Zapečená brokolice s parmskou šunkou
Fotogalerie:

Zapečená brokolice s parmskou šunkou

Karolína Stýblová

Kostelec

Zeleninu na tento způsob má rád můj přítel.

Karolína Stýblová, Kostelec

Ingredience

  • Ingredience
  • 800 g brambory
  • 2 lžíce olej
  • 1/2 cibule
  • 2 stroužky česnek
  • 250 ml smetana
  • 1 (asi 500 g) brokolice
  • 100 g parmská šunka
  • 100 g tvrdý sýr (eidam, ementál)
  • trocha sůl a pepř

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

120 Kč

Postup přípravy

  1. Brambory oloupeme a nastrouháme na tenké plátky. Cibuli nakrájíme na drobné kostky a česnek nasekáme. Na oleji necháme zesklovatět cibuli, poté přidáme česnek, krátce promícháme a zalijeme smetanou. Přidáme plátky brambor, dochutíme solí a pepřem a svaříme na mírném ohni do krémové směsi.

  2. Brokolici rozebereme na růžičky. Vaříme ji v osolené vodě po dobu 5–8 minut a pak scedíme. Bramborovou směs přendáme do zapékací nádoby vyložené pečicím papírem. Pečeme v předehřáté troubě při 170 °C asi 35 minut.

  3. Poté přidáme brokolici, plátky parmské šunky a posypeme strouhaným sýrem. Dopékáme v troubě po dobu 15 minut.

Pošli recept! 6/2012 (7.5.2012)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Osvěžující salát s koprem

Osvěžující salát s koprem

Někdo nemá chuť kopru rád, já ho přidávám skoro do všeho. Veronika Hegrová, Pomezí ...
Zdravě a chutně /19.07.12
Tvarohový koláč s pohankovým korpusem

Tvarohový koláč s pohankovým korpusem

Tento lehký dort je vhodný nejen pro ty, kteří se snaží držet si štíhlou linii, ...

Zdravě a chutně /24.07.17
Prázdninová bruschetta

Prázdninová bruschetta

Rád ji připravuji k snídani na zahradě.

Jakub Hocek, Praha

Zdravě a chutně /23.09.13
Rajčata pečená s toasty

Rajčata pečená s toasty

Večeře, které nikdo neodolá.

Anna Poláková, Kolín

Zdravě a chutně /21.05.16
Rostlinné maso na karí

Rostlinné maso na karí

Tofu je výborným zdrojem bílkovin.

Karolína Horská, Praha

Zdravě a chutně /10.06.15
Rybí salát z kapra

Rybí salát z kapra

Kapr – to pro nás už dávno neznamená jen klasické řízky.
Ivana Šůsová, Písek
...
Zdravě a chutně /12.12.08
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu