Reklama
Zapečená brokolice s mrkví a sýrem
Fotogalerie:
 

Zapečená brokolice s mrkví a sýrem

Jana Litovčenková
Jana Litovčenková
Jílové

Zapečenou brokolici jistě znáte, ale už jste ji zkoušeli s mrkví?

Jana Litovčenková, Jílové

Ingredience

  • 1 ks brokolice
  • 3 ks mrkev
  • 150 g sýr eidam 30%
  • sůl, pepř

Doba přípravy

Počet porcí

3

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Brokolici rozdělíme na růžičky a dáme jí povařit do osolené vody. Po 3 minutách přidáme na kolečka nakrájenou očištěnou mrkvičku. Vaříme spolu ještě cca 3 další minuty.
  2. krok2 Nastrouháme nahrubo eidam.
  3. krok3 Do zapékací formy vrstvíme brokolici s mrkví a sýrem, dle chuti prosolujeme a pepříme.
  4. krok4 Pečeme asi 25 minut na 180 °C přikryté, poté otevřeme a dopékáme na 220°C dalších 10 minut.
Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Bylinkový krém

Bylinkový krém

Bez polévky si oběd neumím představit. A když náhodou zbyde, dojíme ji k večeři. ...
Zdravě a chutně /17.09.09
Zapečená mozzarella se špenátovým pestem

Zapečená mozzarella se špenátovým pestem

Recept mám od přítelkyně z Toskánska.

Vladislava Poláčková, Třeboň

Zdravě a chutně /15.01.13
Cizrnová sekaná

Cizrnová sekaná

Je výživná a dá se udělat i z jiných luštěnin.
Eva Skoumalová, Lipník
Zdravě a chutně /29.12.10
Švédský okurkový salátek

Švédský okurkový salátek

Skvělá a zdravá směs v jemné zálivce.

Lenka Novotná, Jindřichův Hradec

Zdravě a chutně /13.07.16
Kuře se salsou z avokáda

Kuře se salsou z avokáda

Mám malou dcerku, a proto jsem vaření přizpůsobila tomu, aby mohla jíst všechna jídla ...
Zdravě a chutně /08.09.14
Vitaminový salát z kysaného zelí

Vitaminový salát z kysaného zelí

Tento salát má ráda celá naše rodina. Je dobrý, jednoduchý a rychlý.
Zdravě a chutně /01.04.12
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu