Reklama
Zapečená brokolice s mrkví a sýrem
Fotogalerie:
 

Zapečená brokolice s mrkví a sýrem

Jana Litovčenková
Jana Litovčenková
Jílové

Zapečenou brokolici jistě znáte, ale už jste ji zkoušeli s mrkví?

Jana Litovčenková, Jílové

Ingredience

  • 1 ks brokolice
  • 3 ks mrkev
  • 150 g sýr eidam 30%
  • sůl, pepř

Doba přípravy

Počet porcí

3

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Brokolici rozdělíme na růžičky a dáme jí povařit do osolené vody. Po 3 minutách přidáme na kolečka nakrájenou očištěnou mrkvičku. Vaříme spolu ještě cca 3 další minuty.
  2. krok2 Nastrouháme nahrubo eidam.
  3. krok3 Do zapékací formy vrstvíme brokolici s mrkví a sýrem, dle chuti prosolujeme a pepříme.
  4. krok4 Pečeme asi 25 minut na 180 °C přikryté, poté otevřeme a dopékáme na 220°C dalších 10 minut.
Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Bramborové lívance

Bramborové lívance

Neobvyklá lososová pochoutka je výborným zpestřením slavnostního stolu. I když se k ...
Zdravě a chutně /22.09.08
Kuřecí prsa s těstovinami

Kuřecí prsa s těstovinami

I kdybych je jedla denně, nepřejí se mi.
Eva Ešnerová, Nymburk
Zdravě a chutně /22.01.09
Kuřecí na kari

Kuřecí na kari

Chutné dietní jídlo, které překvapí svou chutí.

Jana Boháčová, Děčín

Zdravě a chutně /26.10.12
Pečené kuře s dýňovou kaší

Pečené kuře s dýňovou kaší

Proč dělat kaši pouze z brambor?

Veronika a Martin Kasíkovi, Praha

Zdravě a chutně /18.10.12
Roláda z pečené červené řepy

Roláda z pečené červené řepy

Náplň přizpůsob vlastním chutím.

Mirka Šťastná, Mníšek pod Brdy

Zdravě a chutně /06.02.16
Salát z opečené zeleniny

Salát z opečené zeleniny

Místo čerstvého tymiánu dej do salátu dobromysl.

Iva Jahodová, Olomouc

Zdravě a chutně /18.08.16
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu