Reklama
Zapečená brokolice s mrkví a sýrem
Fotogalerie:
 

Zapečená brokolice s mrkví a sýrem

Jana Litovčenková
Jana Litovčenková
Jílové

Zapečenou brokolici jistě znáte, ale už jste ji zkoušeli s mrkví?

Jana Litovčenková, Jílové

Ingredience

  • 1 ks brokolice
  • 3 ks mrkev
  • 150 g sýr eidam 30%
  • sůl, pepř

Doba přípravy

Počet porcí

3

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Brokolici rozdělíme na růžičky a dáme jí povařit do osolené vody. Po 3 minutách přidáme na kolečka nakrájenou očištěnou mrkvičku. Vaříme spolu ještě cca 3 další minuty.
  2. krok2 Nastrouháme nahrubo eidam.
  3. krok3 Do zapékací formy vrstvíme brokolici s mrkví a sýrem, dle chuti prosolujeme a pepříme.
  4. krok4 Pečeme asi 25 minut na 180 °C přikryté, poté otevřeme a dopékáme na 220°C dalších 10 minut.
Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Kapiová pomazánka

Kapiová pomazánka

Je jemnější než kupovaná. Anna Šušláková, Most
Zdravě a chutně /26.01.16
Pizza z listového těsta se smetanovou omáčkou a rukolou

Pizza z listového těsta se smetanovou omáčkou a rukolou

Z listového těsta se dají dělat v kuchyni mnohé dobroty.

Martina Měkutová Lednická, ...

Zdravě a chutně /21.02.13
Pestrobarevný letní salát

Pestrobarevný letní salát

Svěží salát, který přijde vhod v parných letních dnech.

Dana Oliveriusová, Ostrava

Zdravě a chutně /15.08.12
Křupavoučké kousky z pangasia

Křupavoučké kousky z pangasia

Rybí maso nemusíme obalovat jen v trojobalu, aby bylo křupavé.

Veronika Marková, Český ...

Zdravě a chutně /19.08.14
Květákový nákyp

Květákový nákyp

Zelenina je na našem stole vždycky vítaná, maso jíme jen občas.

Ludmila Smítková, ...

Zdravě a chutně /11.05.17
Závitky z mořské štiky

Závitky z mořské štiky

Maso této ryby obsahuje minimální množství tuku.

Olga Mašková, Strakonice

Zdravě a chutně /22.04.15
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu