Reklama
Zapečená brokolice
Fotogalerie:

Zapečená brokolice

Anna Skoumalová

Klučov

Zdravá zeleninová dobrota.

Anna Skoumalová, Klučov

Ingredience

  • Ingredience
  • 1 brokolice
  • 1 velký bílý smetanový jogurt
  • 4 vejce
  • 150 g plátků eidam
  • trocha sůl
  • 2 velké hrsti nakrájený pórek
  • dle potřeby olej

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. Brokolici uvaříme v páře doměkka a necháme ji zchladnout. V míse smícháme jogurt, vejce, pórek a brokolici. Směs ještě podle chuti přisolíme a potom ji rozložíme na vymazaný pekáček.

  2. Povrch poklademe plátky sýra a pekáček vložíme do předehřáté trouby. Zapékáme asi 30 minut. Podáváme teplé s bramborami nebo s kaší a se zeleninovou oblohou. Je to jednoduché, rychlé a hodně dobré.

Pošli recept! 6/2012 (7.5.2012)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Pstruh s cuketovo-ořechovým pyré

Pstruh s cuketovo-ořechovým pyré

Ořechová chuť se skvěle skloubí s jemným masem pstruha. Veronika a Martin Kasíkovi, ...
Zdravě a chutně /30.03.12
Celerové placičky  s bramborovou kaší  a libečkem

Celerové placičky s bramborovou kaší a libečkem

Tento pokrm je důkazem, že existuje i zdravé smažení.

Zuzka Skoumalová, ...

Zdravě a chutně /26.10.16
Krůtí sekaná rolka s mrkví

Krůtí sekaná rolka s mrkví

Zkus obměnu klasické sekané, tato je vhodná i pro nejmenší strávníky.

Lenka Endrlová,...

Zdravě a chutně /10.09.13
Celozrnný chlebíček

Celozrnný chlebíček

Křupavé mlsání, které všichni milují.

Marta Kubicová, Třebíč

Zdravě a chutně /18.12.12
Zeleninové ragú

Zeleninové ragú

Svetlana Kravchenko, Ostrava

Zdravě a chutně /12.08.18
Hráškový nákyp

Hráškový nákyp

Zeleninové pokrmy mají u nás všichni rádi a tento nákyp patří k těm ...

Zdravě a chutně /03.04.17
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu