Reklama
Zapečená brokolice
Fotogalerie:

Zapečená brokolice

Veronika Šebíková

Orlová-Lutyně
Toto jednoduché jídlo je levné a hned hotové.
Veronika Šebíková, Orlová-Lutyně

Ingredience

  • 1 brokolice
  • špetka sůl
  • 500 g brambory
  • na vymazání máslo
  • špetka paprika sladká mletá
  • 250 ml smetana ke šlehání

Doba přípravy

Počet porcí

3

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. Brokolici umyjeme‚ nakrájíme na větší kousky a dáme na pár minut povařit do osolené vody. Mezitím si oloupeme syrové brambory‚ které nakrájíme na kolečka.
  2. Pečicí mísu vymažeme máslem. Postupně do ní klademe brambory‚ osolíme‚ na ně dáme brokolici‚ opět posolené brambory a nahoru zase vařenou brokolici.
  3. Okořeníme jemně červenou paprikou, zalijeme smetanou a pečeme, dokud nejsou brambory měkké.

Pošli recept! 6/2009 (13.5.2009)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Bramborovo-žampionový

Bramborovo-žampionový

Podává se vychlazený a s bílým pečivem. Lucie Zajícová, Praha
Zdravě a chutně /17.03.17
Matjesový salát

Matjesový salát

Je nejen chutný, ale i zdravý a dietní.
Kateřina Vlčková, Dubicko
Zdravě a chutně /17.03.10
Těstoviny s pečenou cibulí a okurkou

Těstoviny s pečenou cibulí a okurkou

Připraveno podle receptu

Jany Mrázové z Litoměřic

Zdravě a chutně /04.02.18
Zapečené krabí tyčinky s brokolicí

Zapečené krabí tyčinky s brokolicí

Super s tatarkou  a naloženou zeleninou.
Renáta Machková, Frýdek-Místek
...
Zdravě a chutně /14.10.11
Žitná buchta

Žitná buchta

Po této pochoutce se jen zapráší.
Šárka Adámková, Praha
Zdravě a chutně /26.04.10
Noky s řepou a brynzou

Noky s řepou a brynzou

Kateřina Ječná, Vrchlabí

Zdravě a chutně /17.03.20
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu