Neodolatelné plněné žampiony oceníte jako rychlou večeři, nebo jako příjemného společníka pro letní party s partou kamarádů. Tentokrát není nutné tvořit žádnou složitou nádivku, stačí vymačkat vinnou klobásu ze střívka, smíchat s osmaženou cibulkou, nakrájenými nohy hub a dát zapéct do trouby.
Suroviny
olivový olej
2
PL
cibule
1
ks
malá, najemno
klobása vinná
150
g
vymáčknutá ze střívka
tymián
1
ČL
sušený, nasekaný, lze nahradit hrstí čerstvého
žampiony
12
ks
hlavičky vcelku, nohy odlomit, nadrobno
sýr
50
g
typu ementál, nastrouhaný
na vymazání
Postup
1
Předehřejte troubu na 200, horkovzdušnou na 180 stupňů.
2
V pánvi rozpalte olej a osmahněte na něm dozlatova cibuli a pokrájené nohy hub. Stáhněte z ohně a přimíchejte vymáčknutou klobásu a bylinky.
3
Naplňte žampiony připravenou směsí, posypte sýrem a naskládejte je na do pekáčku vymazaného máslem.
4
Čtvrt hodiny zapékejte.
Komentáře
Moje byla taky tuhá, ale střívko jsem podélně rozřízla a tupou stranou nože to všechno krásně ze střívka stáhla.