Reklama
Žampiony plněné kroupovou směsí
Fotogalerie:

Žampiony plněné kroupovou směsí

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Zkus zdravěji bez slaniny

Jitka Dárská, Český Krumlov

Ingredience

  • 2 lžíce oleje
  • 1 středně velká cibule
  • 1 najemno nasekaný stroužek česneku + 1 celý stroužek
  • 3 hrnky zeleninového nebo kuřecího vývaru
  • 1/2 hrnku pohankových krup
  • 8 velkých žampionů
  • 1 lžička tymiánu (sušený nebo čerstvé lístky)
  • 1 lžička citronové šťávy
  • 150 g prorostlé uzené slaniny nakrájené na malé kostičky
  • dle chuti sůl a mletý černý pepř

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

90 Kč

Postup přípravy

  1. V pánvi rozehřejeme 1 lžíci oleje, osmahneme dosklovita najemno nakrájenou cibuli, přidáme 1 stroužek nasekaného česneku a společně orestujeme. Zalijeme vývarem, přisypeme důkladně proprané kroupy a vaříme bez poklice, dokud se všechna voda neabsorbuje a kroupy nezměknou. Zbylý stroužek česneku prolisujeme a smícháme se zbylým olejem.

  2. Očištěným houbám odstraníme nohy. Klobouky položíme na plech vyložený pečicím papírem. V troubě vyhřáté na 180 °C je 10–15 minut zapečeme, aby pustily šťávu.

  3. Pak houby vyjmeme, osušíme a naplníme kroupami, které ochutíme tymiánem, citronovou šťávou a navrch posypeme kostičkami slaniny. Houby vrátíme na plech pokrytý pečicím papírem, pokapeme česnekovým olejem, osolíme, opepříme a v troubě vyhřáté na 180 °C zapékáme, až se slanina mírně rozškvaří. Podáváme ještě horké.

Pošli recept! - Speciál - Bezlepek (17.3.2017)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Ryba s cuketou a pórkem

Ryba s cuketou a pórkem

Toto jídlo můžete připravit z pangase, rybího filé, lososa či jiné ryby, kterou máte v...
Zdravě a chutně /13.03.12
Celozrnné knedlíky po balkánsku

Celozrnné knedlíky po balkánsku

I vegetariáni si mohou pochutnat.

Jarmila Vaňková, Plzeň

Zdravě a chutně /05.05.15
Těstovinová rýže se žampiony

Těstovinová rýže se žampiony

Připravuje se podobně jako rizoto z rýže, ale s těstovinami je mnohem ...

Zdravě a chutně /22.06.14
Čekankový salát s pekanovými ořechy

Čekankový salát s pekanovými ořechy

Podle receptu

Milady Novákové z Rychnova nad Kněžnou

Zdravě a chutně /23.07.18
Dušená zelenina s dýní

Dušená zelenina s dýní

Dobrý tip pro ty, kteří preferují zdravá jídla.

Hana Kupková, Ostrava

Zdravě a chutně /23.01.15
Hrášková pomazánka

Hrášková pomazánka

Má příjemnou a osvěžující chuť.

Veronika Suková, Ostrava

Zdravě a chutně /30.08.17
 

Nejnovější

Křehký nákyp s jablky a hruškami

Křehký nákyp s jablky a hruškami

Dokonalý požitek Podle receptu Mileny Bartošové z Vlašimi
Škola vaření /20.09.18
Švestkové rychloknedlíky

Švestkové rychloknedlíky

Květa Kroupová, Praha

Škola vaření /19.09.18
Jablečný ocet

Jablečný ocet

Božena Kolářová, Pouště

Škola vaření /19.09.18
Piškotová roláda s jablky

Piškotová roláda s jablky

S jemně nakyslou chutí

Podle receptu Stáni Zvonaříkové z Liberce

Sladký život /19.09.18
Pikantní ovocný salát

Pikantní ovocný salát

Zdena Bartošová, Chrudim

Vaříme express /18.09.18
Dvoubarevný domácí pribináček s piškoty

Dvoubarevný domácí pribináček s piškoty

Chutná snídaně i svačina

Podle receptu Ivany Smutné z Jilemnice

Škola vaření /24.08.18
Banánové toasty

Banánové toasty

Mirka Korunní, Šumperk

Sladký život /24.08.18
Domácí müsli

Domácí müsli

Zdravější než z obchodu

Podle receptu Jitky Strouhalové z Jičína


Zdravě a chutně /23.08.18
Muffinová housenka

Muffinová housenka

Podle receptu

Marcely Burešové z Krupky

Všehochuť /23.08.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD09_Podzimni_peceni_Predplatne

Podzimní pečení

Léto bylo dlouhé a opravdu intenzivní. I když je už za námi, zanechalo po sobě stromy obsypané švestkami, jablky, hruškami a plné nůše ořechů. Co s tím vším udělat? Asi nejlepším a nejchutnějším nápadem, který jistě ocení celá rodina, je upéct něco sladkého. Buchty, nebo koláče? To je vlastně jedno, protože každý podzimní zákusek je skvělý!

více
rychle_moucniky

Pošli recept Extra speciál Bylinky

Když jsem byla malá, bylinkový záhon na babiččině zahradě mi připadal jako malé voňavé království. Šťovík jsem si dávala místo žvýkačky, petržel nechyběla v žádné polévce, libečkem voněly vařené brambory, bez saturejky se neobešly luštěniny. Usínala jsem po meduňkovém čaji, osvěžila mě mátová limonáda. Kašel zaháněl bezinkový sirup, med z pampelišek pomáhal na rýmu. Žili jsme s bylinkami a užívali si je dosyta. Jsem ráda, že opět přišly do módy. Jsou totiž báječné, zkuste je taky!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama