Reklama
Žampiony plněné kroupovou směsí
Fotogalerie:

Žampiony plněné kroupovou směsí

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Zkus zdravěji bez slaniny

Jitka Dárská, Český Krumlov

Ingredience

  • 2 lžíce oleje
  • 1 středně velká cibule
  • 1 najemno nasekaný stroužek česneku + 1 celý stroužek
  • 3 hrnky zeleninového nebo kuřecího vývaru
  • 1/2 hrnku pohankových krup
  • 8 velkých žampionů
  • 1 lžička tymiánu (sušený nebo čerstvé lístky)
  • 1 lžička citronové šťávy
  • 150 g prorostlé uzené slaniny nakrájené na malé kostičky
  • dle chuti sůl a mletý černý pepř

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

90 Kč

Postup přípravy

  1. V pánvi rozehřejeme 1 lžíci oleje, osmahneme dosklovita najemno nakrájenou cibuli, přidáme 1 stroužek nasekaného česneku a společně orestujeme. Zalijeme vývarem, přisypeme důkladně proprané kroupy a vaříme bez poklice, dokud se všechna voda neabsorbuje a kroupy nezměknou. Zbylý stroužek česneku prolisujeme a smícháme se zbylým olejem.

  2. Očištěným houbám odstraníme nohy. Klobouky položíme na plech vyložený pečicím papírem. V troubě vyhřáté na 180 °C je 10–15 minut zapečeme, aby pustily šťávu.

  3. Pak houby vyjmeme, osušíme a naplníme kroupami, které ochutíme tymiánem, citronovou šťávou a navrch posypeme kostičkami slaniny. Houby vrátíme na plech pokrytý pečicím papírem, pokapeme česnekovým olejem, osolíme, opepříme a v troubě vyhřáté na 180 °C zapékáme, až se slanina mírně rozškvaří. Podáváme ještě horké.

Pošli recept! - Speciál - Bezlepek (17.3.2017)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Sýrová roláda s tvarůžkovou náplní

Sýrová roláda s tvarůžkovou náplní

Pro toho‚ kdo má rád sýry všeho druhu‚ je sýrová roláda s tvarůžkovou ...
Zdravě a chutně /19.07.10
Diacukroví – barevné půlměsíce

Diacukroví – barevné půlměsíce

Také diabetici si rádi smlsnou na něčem sladkém.
Hana Slatinská, Třebíč
Zdravě a chutně /24.02.10
Makové mléko

Makové mléko

Podle lidových pověstí přivolává krásné sny.
Bohumil Hynek, Praha
Zdravě a chutně /04.02.10
Mrkev s brokolicí v bešamelu

Mrkev s brokolicí v bešamelu

Zelenina do teplé kuchyně prostě patří. Zapečená je výborná a docela vydatná.
...
Zdravě a chutně /07.11.08
Vitamínová bomba

Vitamínová bomba

Tento salát je výživný a zdravý. Vždycky mi dodá energii.
Jaroslava ...
Zdravě a chutně /25.08.08
Pečené brambory se žampiony

Pečené brambory se žampiony

Jednoduchá lehká večeře, nebo luxusní příloha.

Pavel Štrougal, Ústí nad Labem -...

Zdravě a chutně /27.02.13
 

Nejnovější

Borůvkový koktejl

Borůvkový koktejl

Pavla Svobodová, Opava
Vaříme express /03.07.18
Sendviče s opečenou šunkou

Sendviče s opečenou šunkou

Na piknik nebo svačinku

Podle receptu Marie Krejčové z Brna

Vaříme express /03.07.18
Hovězí roláda s noky

Hovězí roláda s noky

Iva Papežová, Teplice

Všehochuť /03.07.18
Palačinky se špenátem

Palačinky se špenátem

Renata Slavíčková, Velké Popovice

Všehochuť /03.07.18
Prosciutto & fungi pizza

Prosciutto & fungi pizza

Kateřina Gajová, Brno

Všehochuť /03.07.18
Kuličky s koprem

Kuličky s koprem

Lenka Malá, Chomutov

Všehochuť /03.07.18
Zapečené houby se sýrem

Zapečené houby se sýrem

Hana Bílá, České Budějovice

Za pár korun /02.07.18
Krůtí s brusinkami

Krůtí s brusinkami

Jindřich Růžička, Praha

Za pár korun /02.07.18
Sýrové papriky

Sýrové papriky

Jde to i bez masa

Karolína Němečková, Praha

Vaříme express /02.07.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
letni_rychlovky

Letní rychlovky

Červen je prostě a jednoduše báječný měsíc. Léto je na samém začátku a ze všeho sálá optimismus. Příroda nám ze sebe dává to nejlepší a my máme potřebu její dary hltat plnými doušky. Ani se nám nechce trávit čas uvnitř domu. Co dávají v televizi, nás nezajímá... Jen chceme sedět venku, kochat se okolím a k tomu zakusovat něco dobrého, ale na přípravu časově nenáročného.

více
rychle_moucniky

Pošli recept Extra speciál Bylinky

Když jsem byla malá, bylinkový záhon na babiččině zahradě mi připadal jako malé voňavé království. Šťovík jsem si dávala místo žvýkačky, petržel nechyběla v žádné polévce, libečkem voněly vařené brambory, bez saturejky se neobešly luštěniny. Usínala jsem po meduňkovém čaji, osvěžila mě mátová limonáda. Kašel zaháněl bezinkový sirup, med z pampelišek pomáhal na rýmu. Žili jsme s bylinkami a užívali si je dosyta. Jsem ráda, že opět přišly do módy. Jsou totiž báječné, zkuste je taky!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama