Reklama
Žampiony plněné kroupovou směsí
Fotogalerie:

Žampiony plněné kroupovou směsí

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Zkus zdravěji bez slaniny

Jitka Dárská, Český Krumlov

Ingredience

  • 2 lžíce oleje
  • 1 středně velká cibule
  • 1 najemno nasekaný stroužek česneku + 1 celý stroužek
  • 3 hrnky zeleninového nebo kuřecího vývaru
  • 1/2 hrnku pohankových krup
  • 8 velkých žampionů
  • 1 lžička tymiánu (sušený nebo čerstvé lístky)
  • 1 lžička citronové šťávy
  • 150 g prorostlé uzené slaniny nakrájené na malé kostičky
  • dle chuti sůl a mletý černý pepř

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

90 Kč

Postup přípravy

  1. V pánvi rozehřejeme 1 lžíci oleje, osmahneme dosklovita najemno nakrájenou cibuli, přidáme 1 stroužek nasekaného česneku a společně orestujeme. Zalijeme vývarem, přisypeme důkladně proprané kroupy a vaříme bez poklice, dokud se všechna voda neabsorbuje a kroupy nezměknou. Zbylý stroužek česneku prolisujeme a smícháme se zbylým olejem.

  2. Očištěným houbám odstraníme nohy. Klobouky položíme na plech vyložený pečicím papírem. V troubě vyhřáté na 180 °C je 10–15 minut zapečeme, aby pustily šťávu.

  3. Pak houby vyjmeme, osušíme a naplníme kroupami, které ochutíme tymiánem, citronovou šťávou a navrch posypeme kostičkami slaniny. Houby vrátíme na plech pokrytý pečicím papírem, pokapeme česnekovým olejem, osolíme, opepříme a v troubě vyhřáté na 180 °C zapékáme, až se slanina mírně rozškvaří. Podáváme ještě horké.

Pošli recept! - Speciál - Bezlepek (17.3.2017)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Rajská omáčka s karlovarským knedlíkem a vařeným masem

Rajská omáčka s karlovarským knedlíkem a vařeným masem

Kombinace domácího knedlíku a dietní zeleninové omáčky je nepřekonatelná. Karolína ...
Zdravě a chutně /22.01.13
Šoulet

Šoulet

Hrách prý posiluje slezinu, slinivku i žaludek a harmonizuje trávení. Připravuji ji ho ...
Zdravě a chutně /18.04.12
Mrkev s hráškem a sójou

Mrkev s hráškem a sójou

Jana Remková, Orlová-Lutyně

Zdravě a chutně /26.03.18
Salát z hlávky zelí

Salát z hlávky zelí

Čerstvé zelí vyladí jeřabiny, jablka a ořechy.
Věra Řiháková, Brno
Zdravě a chutně /06.03.09
Rýžový dort s masem

Rýžový dort s masem

Do směsi můžeš vmíchat nadrobno nasekaný pórek nebo čerstvý fenykl.

Míša ...

Zdravě a chutně /22.01.16
Fazolová polévka

Fazolová polévka

Je vydatná a zasytí i jedlíky!
Jaroslava Skřehotová, Ostrava
Zdravě a chutně /19.08.09
 

Nejnovější

Plněné ovocné kytičky

Plněné ovocné kytičky

Jarní pohlazení Podle receptu Lucie Šulcové z Roztok u Prahy
Všehochuť /05.04.18
Kroupy s hráškem a hlívou

Kroupy s hráškem a hlívou

Marie Vávrová, Liberec

Za pár korun /04.04.18
Bezinkové šampaňské

Bezinkové šampaňské

Jana Šímová, Mariánské Lázně

Všehochuť /04.04.18
Chřest se smetanovou omáčkou

Chřest se smetanovou omáčkou

Lucie Bradáčová, Hlinsko

Vaříme express /03.04.18
Banánové lívanečky

Banánové lívanečky

Podle receptu

Jitky Novákové z Lovosic

Zdravě a chutně /03.04.18
Pečený losos s mandlemi

Pečený losos s mandlemi

Pro babičku

Podle receptu Ivy Blažejové z Trutnova

Všehochuť /02.04.18
Knedlíky z polenty

Knedlíky z polenty

Hana Záběšáková, Praha

Všehochuť /02.04.18
Zvířátkové muffiny

Zvířátkové muffiny

Romana Hradecká, Tábor

Všehochuť /02.04.18
Sýrové kuličky v ředkvičkovém salátu

Sýrové kuličky v ředkvičkovém salátu

Zuzka má kromě Pošli recept! na povel ještě spoustu dalších časopisů. Řeší hlavně ...

Zdravě a chutně /01.04.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
special

Velikonoce

Velikonoce jsou tady! Příroda vytáhla svou duhovou paletu a připomněla nám, jak je toto období krásné. My hospodyňky se také nedržíme zpět a s barvičkami se vyřádíme na skořápkách vajec. A co muži? Ti zase trochu zmalují nás. Je to opravdu pestrá část roku! Přeji vám, ať si ji užijete ve zdraví se svými blízkými a nad něčím chutným k zakousnutí. Šťastné Velikonoce!

více
rychle_moucniky

Pošli recept extra speciál Rychlé moučníky

Poslední dobou často slýchám, že cukr je zabiják, nejhorší zlo ze všech zel. No dobře, určitě se nic nemá přehánět, ale přiznejme si, že pokud si občas dopřejeme nějakou sladkou dobrůtku, život hned vypadá tak nějak líp. Takový malý příjemný hřích, jako je vydařená bábovka, kousek štrúdlu, rolády či dortíku, určitě nikomu neuškodí. Tak se v klidu pusťte  do pečení a nechte si chutnat!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama