Reklama
Žampiony plněné kroupovou směsí
Fotogalerie:

Žampiony plněné kroupovou směsí

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Zkus zdravěji bez slaniny

Jitka Dárská, Český Krumlov

Ingredience

  • 2 lžíce oleje
  • 1 středně velká cibule
  • 1 najemno nasekaný stroužek česneku + 1 celý stroužek
  • 3 hrnky zeleninového nebo kuřecího vývaru
  • 1/2 hrnku pohankových krup
  • 8 velkých žampionů
  • 1 lžička tymiánu (sušený nebo čerstvé lístky)
  • 1 lžička citronové šťávy
  • 150 g prorostlé uzené slaniny nakrájené na malé kostičky
  • dle chuti sůl a mletý černý pepř

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

90 Kč

Postup přípravy

  1. V pánvi rozehřejeme 1 lžíci oleje, osmahneme dosklovita najemno nakrájenou cibuli, přidáme 1 stroužek nasekaného česneku a společně orestujeme. Zalijeme vývarem, přisypeme důkladně proprané kroupy a vaříme bez poklice, dokud se všechna voda neabsorbuje a kroupy nezměknou. Zbylý stroužek česneku prolisujeme a smícháme se zbylým olejem.

  2. Očištěným houbám odstraníme nohy. Klobouky položíme na plech vyložený pečicím papírem. V troubě vyhřáté na 180 °C je 10–15 minut zapečeme, aby pustily šťávu.

  3. Pak houby vyjmeme, osušíme a naplníme kroupami, které ochutíme tymiánem, citronovou šťávou a navrch posypeme kostičkami slaniny. Houby vrátíme na plech pokrytý pečicím papírem, pokapeme česnekovým olejem, osolíme, opepříme a v troubě vyhřáté na 180 °C zapékáme, až se slanina mírně rozškvaří. Podáváme ještě horké.

Pošli recept! - Speciál - Bezlepek (17.3.2017)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Čína ze sójového masa

Čína ze sójového masa

Ze sóji se připravují výborné pochoutky pro ty, kteří klasické maso nemohou nebo ...
Zdravě a chutně /14.09.10
Vegetariánská zelňačka

Vegetariánská zelňačka

Je tak dobrá, že ve dvou dokážeme sníst za okamžik plný hrnec.
Alžběta Machů, ...
Zdravě a chutně /23.01.11
Bramborový dia koláč

Bramborový dia koláč

Je příjemně vláčný.

Jana Remková, Orlová

Zdravě a chutně /29.05.15
Plněná řepa

Plněná řepa

Pochoutka bez zbytečných kalorií.

Pavel Štrougal, Ústí nad Labem

Zdravě a chutně /09.01.15
Zapečené brambory s brokolicí

Zapečené brambory s brokolicí

Toto lehké jídlo připravuji často a ráda, oblíbila si ho celá naše rodina. Brokolici ...
Zdravě a chutně /27.09.11
Steak z tuňáka

Steak z tuňáka

Cena je vyšší, ale ta chuť za to stojí.

Veronika Poláčková, Mýto

Zdravě a chutně /20.05.13
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu