Hustá omáčka, ve které není ani kapka smetany.
Aneta Vavrová, Hradec Králové
Ingredience
- 250 g žampiony
- 1 cibule
- 100 ml mléko
- 10 g hladká mouka
- 5 ml olej
- 1 sáček (125g) mozzarella
- sůl
- pepř
- drcený kmín
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Žampiony a cibuli očistíme. Na pánev nalijeme olej a cibuli zesklovatíme. Přidáme na kousky nakrájené žampiony, mírně podlejeme a dusíme.
-
Podušené žampiony osolíme, opepříme a poprášíme drceným kmínem. Přidáme k nim na kousky nakrájenou mozzarellu a necháme ji rozpustit.
-
V mléce rozmícháme mouku, nalijeme na žampiony a povaříme. Dochutíme solí a pepřem. Podáváme například se šmakounem a těstovinami nebo omáčkou přelijeme špagety.