Reklama
Žampionová omáčka s mozzarellou
Fotogalerie:

Žampionová omáčka s mozzarellou

Aneta Vavrová
Aneta Vavrová
Hradec Králové

Hustá omáčka, ve které není ani kapka smetany.

Aneta Vavrová, Hradec Králové

Ingredience

  • 250 g žampiony
  • 1 cibule
  • 100 ml mléko
  • 10 g hladká mouka
  • 5 ml olej
  • 1 sáček (125g) mozzarella
  • sůl
  • pepř
  • drcený kmín

Doba přípravy

Počet porcí

3

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. Žampiony a cibuli očistíme. Na pánev nalijeme olej a cibuli zesklovatíme. Přidáme na kousky nakrájené žampiony, mírně podlejeme a dusíme.
  2. Podušené žampiony osolíme, opepříme a poprášíme drceným kmínem. Přidáme k nim na kousky nakrájenou mozzarellu a necháme ji rozpustit.
  3. V mléce rozmícháme mouku, nalijeme na žampiony a povaříme. Dochutíme solí a pepřem. Podáváme například se šmakounem a těstovinami nebo omáčkou přelijeme špagety.
Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Pan losos opálený dobronzova

Pan losos opálený dobronzova

Hořkosladká japonská specialita. Kateřina Gajová, Brno
Zdravě a chutně /08.12.13
Dušené zelí s těstovinami

Dušené zelí s těstovinami

Šunkofleky – to je taková naše klasika. Proč ale nezkusit připravit jejich zeleninovou ...
Zdravě a chutně /12.01.09
Plněná kulatá cuketa

Plněná kulatá cuketa

Lehký, chutný oběd.

Anna Šušláková, Most

Zdravě a chutně /05.06.13
Losos v zálivce z citronu a  citronového pepře - i dietní verze

Losos v zálivce z citronu a citronového pepře - i dietní verze

Losos voní po citronu a rozmarýnu a nezapře svou vlastní osobitou chuť.

Staffenovi, ...

Zdravě a chutně /08.06.12
Jarní nákyp

Jarní nákyp

Nákyp proti jarní únavě. Pro více barev můžete přidat cuketu a žlutou papriku ...

Zdravě a chutně /01.06.13
Kuřecí s kurkumou a olivami

Kuřecí s kurkumou a olivami

Rychlá a dobrá večeře.

Otto Plášek, Brno

Zdravě a chutně /18.05.12
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu