Reklama
Žampionová omáčka s mozzarellou
Fotogalerie:

Žampionová omáčka s mozzarellou

Aneta Vavrová
Aneta Vavrová
Hradec Králové

Hustá omáčka, ve které není ani kapka smetany.

Aneta Vavrová, Hradec Králové

Ingredience

  • 250 g žampiony
  • 1 cibule
  • 100 ml mléko
  • 10 g hladká mouka
  • 5 ml olej
  • 1 sáček (125g) mozzarella
  • sůl
  • pepř
  • drcený kmín

Doba přípravy

Počet porcí

3

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. Žampiony a cibuli očistíme. Na pánev nalijeme olej a cibuli zesklovatíme. Přidáme na kousky nakrájené žampiony, mírně podlejeme a dusíme.
  2. Podušené žampiony osolíme, opepříme a poprášíme drceným kmínem. Přidáme k nim na kousky nakrájenou mozzarellu a necháme ji rozpustit.
  3. V mléce rozmícháme mouku, nalijeme na žampiony a povaříme. Dochutíme solí a pepřem. Podáváme například se šmakounem a těstovinami nebo omáčkou přelijeme špagety.
Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Avokádová pomazánka

Avokádová pomazánka

Kdo potřebuje snížit hladinu cholesterolu, měl by jíst avokádo. Petra Geletičová, ...
Zdravě a chutně /10.04.16
Krůtí kostky v růžovém zelí

Krůtí kostky v růžovém zelí

Obyčejné zelí trochu jinak.

Hana Gončárová, Brno

Zdravě a chutně /12.06.13
Kořeněná treska

Kořeněná treska

Jako příloha se hodí brambory.

Květa Kroupová, Praha

Zdravě a chutně /27.12.14
Bramboračka s dýní

Bramboračka s dýní

Nejlepší je s čerstvými lesními houbami.

Andrea Jílková, Polička

Zdravě a chutně /27.10.16
Celozrnné rohlíky

Celozrnné rohlíky

Výborné, křehoučké a za pár korun.
Marie Geislerová,
Police nad Metují
Zdravě a chutně /29.12.10
Labužnické dipy

Labužnické dipy

K osmaženým tortillám jsou dipy vždy jasnou volbou.

Hana Vinklerová, Rokycany

Zdravě a chutně /19.08.17
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu