Reklama
Zamilovaná polévka
Fotogalerie:

Zamilovaná polévka

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha
Začala jsem ji vařit po svatbě, manželovi pro radost.
Líba Vichrová, Deštná

Ingredience

  • 3 vejce
  • 1/2 kg maso hovězí
  • 3 lžíce olej
  • sůl
  • 1/2 kg zelenina kořenová
  • podravka

Doba přípravy

Počet porcí

8

Orientační cena

66 Kč

Postup přípravy

  1. Hovězí maso omyjeme, zeleninu na polévku důkladně očistíme a také omyjeme. Všechny suroviny vložíme do hrnce, zalijeme asi 2 litry vody a vaříme 2–3 hodiny.
  2. Asi půl hodiny před dokončením připravíme vložku do polévky. Vejce rozšleháme. Přidáme trochu polévkového koření a polovinu nadrobno nasekané čerstvé petrželky. Na pánvi rozehřejeme olej a do vykrajovátka ve tvaru srdce nalijeme vaječnou směs. Smažíme 10–15 minut
  3. Vývar přecedíme, maso a zeleninu odložíme stranou. Hotové  srdce vyjmeme z pánve, opatrně vyřízneme z formy a vložíme do talíře. Zalijeme předem připraveným čirým hovězím vývarem a dozdobíme petrželkou.

Pošli recept! 4/2007 (14.3.2007)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Grilované špízy

Grilované špízy

Kuřecí maso a zelenina tvoří dokolané spojení. David Jílek, Praha
Zdravě a chutně /09.11.09
Dušená mrkev

Dušená mrkev

Je mi deset let a ráda mamince pomáhám. Dušenou mrkvičku zvládnu úplně sama.
...
Zdravě a chutně /17.05.11
Špenátové mičudy

Špenátové mičudy

Zdravá alternativa k našim obvykle sladkým.

Kateřina Gajová, Brno

Zdravě a chutně /06.05.15
Kedlubnová rychlovka

Kedlubnová rychlovka

Hodí se třeba jako lehká večeře.

Lucie Blahová, Slavičín

Zdravě a chutně /24.03.15
Cuketove lasagne

Cuketove lasagne

Prodávají se dva druhy lasagní, jedny se musí předem uvařit, u těch druhých ...

Zdravě a chutně /15.08.16
Plněný lilek

Plněný lilek

K masu se vždy snažím připravit také něco na zpestření.

Lenka Hronová, Aš

...
Zdravě a chutně /28.06.16
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu