Reklama
Zadělávané sójové kostky
Fotogalerie:

Zadělávané sójové kostky

Petra Slováčková
Petra Slováčková
Vsetín

Po masových dnech dobře ochucené sójové maso přijde vhod.

Petra Slováčková, Vsetín

Ingredience

  • 100 g sójové kostky
  • půlka citron
  • 1 kostka hovězí bujon
  • 100 ml smetana na vaření
  • 3/4 balíčku mražené směsi kořenová zelenina
  • olej
  • mouka
  • sůl
  • pepř
  • petrželová nať
  • sójová omáčka

Doba přípravy

Počet porcí

3

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. Do jednoho litru vody dáme vařit kostku hovězího bujonu, nakrájenou kořenovou zeleninu, sůl, kapku oleje a sójovou omáčku. Do vroucího nálevu vsypeme sójové maso a necháme 20 minut nabobtnat. Pak do hrnce dáme nadrobno pokrájenou cibuli,kostičky zeleniny, zalijeme vodou, přidáme nabobtnané sójové kostky a přidáme k nim trochu nálevu, ve kterém zvětšily svůj objem.
  2. Chvíli povaříme, pak přidáme zápražku z oleje a mouky. Když při ochutnání necítíme chuť mouky, přidáme do jídla šťávu z poloviny citronu, petrželovou nať a nakonec dle chuti smetanu. Dochutíme solí, pepřem a přidáme trochu sójové omáčky. Podáváme s rýží nebo s brambory.

Pošli recept! 10/2012 (3.9.2012)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Těstovinový salát s vejci

Těstovinový salát s vejci

Ráda si jej připravuji do krabičky a beru s sebou do školy nebo ...
Zdravě a chutně /07.04.15
Krůtí prsa zapečená s bramborem

Krůtí prsa zapečená s bramborem

Tohle jídlo má ráda celá rodina.

Lenka Gregová Hauptigová, Liberec

Zdravě a chutně /15.05.13
Kuře se sušenými švestkami

Kuře se sušenými švestkami

Kuřátko nadívané sušeným ovocem a kozím sýrem zachutná každému labužníkovi. Má ...
Zdravě a chutně /02.09.13
Salát Caesar

Salát Caesar

REDAKCE DOPORUČUJE
Zdravě a chutně /22.03.18
Zeleninový salát s jáhlami

Zeleninový salát s jáhlami

Podávej jako samostatný pokrm, třeba k večeři.
Renata Slavíčková, Velké Popovice
Zdravě a chutně /17.05.11
Zapečené krabí tyčinky

Zapečené krabí tyčinky

Tento jednoduchý a rychlý recept děláme u nás doma s velice rádi. Vedou u nás totiž ...
Zdravě a chutně /30.12.08
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu