Pro nevegetariány se nejlépe hodí přidat kuřecí nebo krůtí maso.
Veronika Marková, Český Těšín
Ingredience
- 200 g těstoviny vrtulky a kolínka (půl na půl)
- 150 g hlíva ústřičná
- 1 rajčatový protlak
- 150 g cherry rajčátka
- 1 cibule
- sůl, pepř
- 3 lžičky sladká paprika
- 2 stroužky česnek
- 2 hrsti pažitka
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Na pánvi si zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli dozlatova. Dále vložíme na kostičky nakrájenou hlívu ústřičnou, podlijeme troškou vody a dusíme do změknutí. Poté přidáme cherry rajčátka, rajčatový protlak, okořeníme sladkou paprikou, prolisovaným česnekem, osolíme a opepříme a provaříme.
-
Těstoviny si uvaříme na skus. Pak je přidáme do směsi a promícháme, aby se všechny chutě spojily. Podáváme posypané pažitkou.