Reklama
Vločkový nákyp s jahodami
Fotogalerie:

Vločkový nákyp s jahodami

Martina Pacasová

Želetava
Sladká pochoutka, která potěší.
Martina Pacasová, Želetava

Ingredience

  • 750 ml mléko
  • špetka sůl
  • 500 g vločky ovesné
  • 3 vejce
  • 50 g máslo
  • 3 lžíce med
  • 500 g jahody
  • 3 lžíce marmeláda
  • 50 g čokoláda na vaření
  • dle potřeby tuk na vymazání formy

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

75 Kč

Postup přípravy

  1. Mléko osolíme a z vloček uvaříme hustou kaši. Necháme ji vychladnout.
  2. Našleháme vajíčka s máslem a medem. Přidáváme do kaše. Dáme marmeládu‚ nakrájené jahody (nebo jakékoliv jiné, i kompotované, ovoce) a vše promícháme.
  3. Zhruba 10 minut před vyndáním z trouby sypeme kousky čokolády.

Pošli recept! 6/2010 (12.5.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Vaječná pomazánka s celerem

Vaječná pomazánka s celerem

Když nevařím pro děti, přidávám do pomazánky čerstvý křen.    Petr ...
Zdravě a chutně /07.04.16
Kuřecí roláda s jatýrky

Kuřecí roláda s jatýrky

Lépe se krájí, když několik minut zchladne.

Zdeňka Polanská, Vsetín

Zdravě a chutně /10.11.13
Celerový salát s fenyklem

Celerový salát s fenyklem

V zimě potřebujeme co nejvíc vitaminů. Proto jím zeleninu denně.
Dagmar Vašáková, ...
Zdravě a chutně /22.09.08
Vaječné karbanátky

Vaječné karbanátky

Je to trochu neobvyklý recept, ale myslím si, že stojí za to ho vyzkoušet.Určitě si...
Zdravě a chutně /27.10.12
Cuketa plněná brynzou

Cuketa plněná brynzou

Místo šunky můžeš zkusit přidat anglickou nebo paprikovou slaninu.

Andrea Jílková, ...

Zdravě a chutně /22.08.16
Pečené kuře s mrkví

Pečené kuře s mrkví

Jednoduchý recept, který zvládne každý.

Marta Zvonková, Ústí nad Labem

Zdravě a chutně /13.02.14
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
Jarní věnec s tvarohem

Jarní věnec s tvarohem

Podle receptu

Dominiky Hrubé z Bruntálu

Sladký život /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu