Reklama
Vločkový nákyp s jahodami
Fotogalerie:

Vločkový nákyp s jahodami

Martina Pacasová

Želetava
Sladká pochoutka, která potěší.
Martina Pacasová, Želetava

Ingredience

  • 750 ml mléko
  • špetka sůl
  • 500 g vločky ovesné
  • 3 vejce
  • 50 g máslo
  • 3 lžíce med
  • 500 g jahody
  • 3 lžíce marmeláda
  • 50 g čokoláda na vaření
  • dle potřeby tuk na vymazání formy

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

75 Kč

Postup přípravy

  1. Mléko osolíme a z vloček uvaříme hustou kaši. Necháme ji vychladnout.
  2. Našleháme vajíčka s máslem a medem. Přidáváme do kaše. Dáme marmeládu‚ nakrájené jahody (nebo jakékoliv jiné, i kompotované, ovoce) a vše promícháme.
  3. Zhruba 10 minut před vyndáním z trouby sypeme kousky čokolády.

Pošli recept! 6/2010 (12.5.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Kedlubnové zelí

Kedlubnové zelí

Je to opravdu vynikající příloha k masu, mohu ji všem doporučit. Vladimíra Malá, ...
Zdravě a chutně /04.08.11
Masové závitky s vejci

Masové závitky s vejci

Syté jídlo, které chutná i za studena.

Tereza Dolanská, Havířov

Zdravě a chutně /09.07.13
Svěží ovocný koktejl

Svěží ovocný koktejl

Tento rychý koktejl pohladí chuťové buňky a osvěží tě.
Ludmila ...
Zdravě a chutně /16.12.10
Dušené hovězí s brambory a silnou omáčkou

Dušené hovězí s brambory a silnou omáčkou

Doporučuji dělat v tlakovém hrnci, kde vznikne silná šťáva z masa.

Veronika a Martin ...

Zdravě a chutně /14.01.14
Barevný bulgur

Barevný bulgur

Ať teplý, nebo studený, bulgur se zeleninou a houbami je skvělým obědem na letní ...

Zdravě a chutně /18.09.17
Řepový salát s banánem

Řepový salát s banánem

Červená řepa obsahuje velmi mnoho železa.
Lída Guková, Pacov
Zdravě a chutně /20.12.11
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu