Ingredience
- 2 lžíce med
- 400 g vločky ovesné
- 1 vejce
- 100 g mandle
- 1 cukr vanilkový
- 1 dl teplé mléko
- 100 g rozinky
- rybízová marmeláda
- 200 g cukr třtinový
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Do misky nasypeme ovesné vločky a zalijeme je teplým mlékem. Necháme asi 10 min. namočené – mléko by se mělo téměř všechno vsáknout do vloček, tak změknou. Do již změklých vloček přidáme celé vejce, vláčný med a vanilkový cukr a vše promícháme. Nakonec přisypeme mandle a rozinky a vmícháme do směsi.
-
Z této směsi rukou tvarujeme malé hromádky, které pokládáme na plech vyložený pečicím papírem. Když máme všechny hromádky hotové, vezmeme si vařečku a opačným koncem doprostřed každé hromádky uděláme dírku, kterou následně plníme rybízovou marmeládou. Sušenky pečeme v předehřáté troubě na 180 °C asi 20-25 minut. Po upečení můžeme sušenky dozdobit cukrovými ozdobami podle fantazie.