Reklama
Vločkové sušenky
Fotogalerie:

Vločkové sušenky

Blanka Krillová

Praha
Ovesné vločky prospívají trávení a to je o Vánocích aktuální. Tak mlsáme vločkové cukroví.
Blanka Krillová, Praha

Ingredience

  • 2 lžíce med
  • 400 g vločky ovesné
  • 1 vejce
  • 100 g mandle
  • 1 cukr vanilkový
  • 1 dl teplé mléko
  • 100 g rozinky
  • rybízová marmeláda
  • 200 g cukr třtinový

Doba přípravy

Počet porcí

8

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. Do misky nasypeme ovesné vločky a zalijeme je teplým mlékem. Necháme asi 10 min. namočené – mléko by se mělo téměř všechno vsáknout do vloček, tak změknou. Do již změklých vloček přidáme celé vejce, vláčný med a vanilkový cukr a vše promícháme. Nakonec přisypeme mandle a rozinky a vmícháme do směsi.
  2. Z této směsi rukou tvarujeme malé hromádky, které pokládáme na plech vyložený pečicím papírem. Když máme všechny hromádky hotové, vezmeme si vařečku a opačným koncem doprostřed každé hromádky uděláme dírku, kterou následně plníme rybízovou marmeládou. Sušenky pečeme v předehřáté troubě na 180 °C asi 20-25 minut. Po upečení můžeme sušenky dozdobit cukrovými ozdobami podle fantazie.

Pošli recept! 12/2007 (14.11.2007)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Bulgur zapečený s robi masem

Bulgur zapečený s robi masem

Robi maso lze zaměnit za tofu, šmakouna či kuřecí maso.   Lucie Blahová, ...
Zdravě a chutně /25.01.16
Špagety s rajčátky

Špagety s rajčátky

Olivový olej by měl být kvalitní, pak vynikne.

Tereza Bradáčová, Hradec Králové

Zdravě a chutně /20.09.13
Směs pohanky s cizrnou

Směs pohanky s cizrnou

Rychlé, levné a hlavně bezlepkové jídlo.
Tereza Špičáková, Zvěřínek
Zdravě a chutně /22.09.09
Lososový špíz

Lososový špíz

Tento druh masa se hodí pro každou dietu.
Lucka Ihrová, Praha
Zdravě a chutně /25.08.08
Nákyp s brokolicí

Nákyp s brokolicí

Jednoduchý pokrm, který se dá jíst teplý i studený.

Veronika Marková, Český Těšín

...
Zdravě a chutně /15.03.16
Placky  z řepy

Placky z řepy

Nemohu jíst brambory, co ale dělat, když mám chuť na bramboráky, které miluji?

Jana ...

Zdravě a chutně /15.04.15
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu