Reklama
Vločkové sušenky
Fotogalerie:

Vločkové sušenky

Jaroslav Charvát

Praha
Lehká sváteční pochoutka.
Jaroslav Charvát, Praha

Ingredience

  • 2 hrnky vločky ovesné
  • 1 hrnek mléko
  • 1 hrnek mouka špaldová
  • 5 lžic med
  • 1 vejce
  • 100 g tuk ztužený
  • 1/2 hrnku švestky sušené
  • 1/2 hrnku rozinky
  • 3 lžíce kokos strouhaný
  • hrst semínka sezamová
  • hrst semínka slunečnicová

Doba přípravy

Počet porcí

40

Orientační cena

65 Kč

Postup přípravy

  1. Vločky zalijeme horkým mlékem a necháme 10–15 minut odležet. Švestky nakrájíme. Pak všechny přísady smícháme a vytváříme vyšší placičky. Můžeme je ozdobit oříškem.
  2. Klademe je na plech vyložený pečicím papírem a pečeme v předehřáté troubě při 180 °C 30 minut.

Pošli recept! 12/2009 (11.11.2009)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Tortilla s lilkem a fazolemi

Tortilla s lilkem a fazolemi

Tortilly i lilek máme moc rádi, tak jsem je zkusil zkombinovat do vlastní mexické...
Zdravě a chutně /14.04.12
Zapečené lilky se sýrem

Zapečené lilky se sýrem

Moje maminka je výborná kuchařka, která zároveň dbá na zdravou výživu, takže často ...
Zdravě a chutně /24.04.12
Kopřivová polévka

Kopřivová polévka

Jakmile najdu první bylinky, hned vařím.

Ivana Bartušková, Luka nad Jihlavou

Zdravě a chutně /04.03.16
Papriky s rajčatovou směsí

Papriky s rajčatovou směsí

Toto dobré jídlo stojí jen pár korun.
Božena Kolářová, Pouště

Zdravě a chutně /10.01.10
Cuketový nákyp

Cuketový nákyp

Velice lehké jídlo, které můžeme podávat jak studené, tak teplé. Báječnou přílohou ...

Zdravě a chutně /11.03.13
Rychlé mrkvové řízečky

Rychlé mrkvové řízečky

Jsou to naše ‚‚bezmasé řízky‘‘. Zkus je, uvidíš, že ti budou chutnat.
Hana ...
Zdravě a chutně /08.12.10
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu