Reklama
Vločkáče
Fotogalerie:

Vločkáče

Petra Byronová

Mimoň

Jedny z našich oblíbených placek.

Petra Byronová, Mimoň

Ingredience

  • 1/2 sáčku ovesné vločky
  • 1 lžíce podravka
  • 2 ks mrkev
  • 1 vejce
  • 200-250 g tvrdý sýr
  • olej na smažení

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. Vločky namočíme den předem do vody‚ aby byly měkké a snáze stravitelné. Potom vodu slijeme‚ přidáme lžíci podravky‚ na jemném struhadle nastrouhané mrkve, vejce. Vše dobře promícháme.

  2. Nakonec přidáme nahrubo nastrouhaný sýr‚ opět promícháme a tvoříme menší placičky‚ které osmažíme na oleji dozlatova. Přebytečný tuk z placek můžeme odsát pomocí papírového ubrousku. K vločkáčům podáváme zeleninový salát.

Pošli recept! 2/2013 (7.1.2013)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Zelenina z jedné pánve

Zelenina z jedné pánve

Tuhle typickou letní pochoutku vařím v sezoně velmi často, nesmí chybět například...
Zdravě a chutně /12.11.09
Plněné kedlubny

Plněné kedlubny

Dají se dělat i s drůbežím masem.

Helena Litková, Praha

Zdravě a chutně /03.05.16
Nudle s hráškem

Nudle s hráškem

Mladý hrášek báječně oživí každý salát i teplé jídlo. Cukrový hrášek ani není ...

Zdravě a chutně /15.05.17
Cuketové nudličky

Cuketové nudličky

Linda Jirásková, Rokycany

Zdravě a chutně /11.02.18
Salát s broskví a sušenou šunkou

Salát s broskví a sušenou šunkou

Pokud máš meloun, přidej pár kousků.

Dana Pytlíková, Chrudim

Zdravě a chutně /26.09.15
Salát s brusinkami

Salát s brusinkami

Po vydatnějším nedělním obědě obvykle rodině dopřeji vitaminovou bombu v podobě ...
Zdravě a chutně /21.07.08
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu