Světlá nad Sázavou
Ingredience
- 1 zelí čínské
- 1/2 celer
- 1 mrkev
- svazek ředkvičky
- 1 plechovka fazole v chilli omáčce
- 1 smetana zakysaná
- špetka sůl
- špetka pepř
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Zelí nakrájíme na nudličky, celer a mrkev nastrouháme nahrubo, ředkvičky nakrájíme na kolečka, vše dáme do mísy a přilijeme celou plechovku fazolí v chilli omáčce.
-
K zelenině vyklopíme kelímek zakysané smetany a směs opepříme a osolíme podle vlastní chuti. Salát podáváme s opečenými toasty.TIP: Salát lze ozdobit nakrájenými rajčaty, okurkou, barevnou paprikou, sýrem a vajíčkem uvařeným natvrdo. Místo zakysané smetany ho můžeš zalít i obyčejným bílým jogurtem.