Toto chutné masíčko lze připravit v zimě doma a v létě třeba na zahradním grilu.
Lenka Endrlová, Havlíčkův Brod
Ingredience
- 4 ks vepřové kotlety bez kosti
- 1 citrón
- 2 lžíce olivový olej
- sůl, pepř
- tymián
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Maso velmi lehce naklepeme a zakapeme citronovou šťávou z půlky citronu a olejem, necháme nejméně 30 minut odležet v chladu, aby maso zkřehlo. Druhou polovinu citronu oloupeme a rokrájíme na plátky.
-
Na pánvi rozpálíme lžíci oleje a maso po obou stranách opečeme. Osolíme, opepříme a posypeme sušeným tymiánem nebo na každý plátek položíme snítku čerstvého. Zhruba tři minuty před koncem opékání vložíme do pánve plátky citronu.
-
Podáváme s chlebem či opékanými brambory.
TIP : Jako příloha se výborně hodí také špízy z mozzarelových malých bochánků a cherry rajčátek, která střídavě s mozzarelou napichujeme na špejle, přidáme pár lístků čerstvé bazalky a zakapeme olivovým olejem.