Můžete přidat své oblíbené koření.
Eliška Holíčková, Horní Benešov
Ingredience
- 4 ks plátky vepřové pečeně
- 2 cibule
- 1 mrkev
- 1 červená kápie
- 1 cuketa
- 1 lžíce olivový olej
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Vepřovou pečeni naklepeme, osolíme, opepříme. Cibuli, mrkev, kapii a cuketu nakrájíme na kousky. Na rozpáleném oleji prudce opečeme maso z obou stran, opečené maso dáme do pekáče nebo zapékací mísy a udržujeme v teple.
-
Do výpeku nasypeme cibuli s mrkví, chvilku opékáme, potom přidáme kapie s cuketami, promícháme a krátce osmahneme vše společně. Osolíme, opepříme a směs přesypeme na opečené maso.
-
Přikryjeme a vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C. Po 20 minutách odkryjeme a dopečeme cca dalších 20 minut. Podáváme s brambory, rýží nebo těstovinami.