Reklama
Vepřová kotleta na divoko
Fotogalerie:
 

Vepřová kotleta na divoko

Lenka Bukáčková
Lenka Bukáčková
Žďár nad Sázavou

Tato dietní varianta vepřového masa, která chutí připomíná zvěřinu, se objevuje na našem stole poměrně často.

Lenka Bukáčková, Žďár nad Sázavou

Ingredience

  • 800 g vepřové kotlety bez kosti
  • 4 stroužky česnek
  • 3 lžíce olej
  • 300 ml voda
  • 100 ml červené víno
  • půl kostky masox
  • 1 lžíce hladká mouka
  • po špcetce majoránka, kmín, rozmarýn, tymián
  • po 3 kuličkách nové koření a pepř
  • dle chuti sůl

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

120 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Plátky masa naklepeme, po stranách nařízneme a potřeme utřeným česnekem se solí.
  2. krok2 V misce si smícháme koření, kterým posypeme plátky masa.
  3. krok3 Na plech si nalijeme olej, vodu a víno, přidáme masox a plátky masa.
  4. Pečeme přikryté v troubě předehřáté na 200 °C po dobu cca 1 hodiny, poté horní plech odklopíme a necháme maso zezlátnout.
  5. Maso vyjmeme, šťávu přecedíme, zahustíme moukou rozkvedlanou v trošce vody a krátce povaříme. Podáváme s bramborovým knedlíkem.

    Lenčin tip: pokud držíme redukční dietu, dáme si jako přílohu místo knedlíku rýži.

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Těstovinový salát s tuňákem

Těstovinový salát s tuňákem

Tento salát připravuji poměrně často, je u nás doma hodně oblíbený. Kristýna ...
Zdravě a chutně /27.01.17
Zeleninová plec

Zeleninová plec

Chuť masa v tomto jídle skvěle doplňuje chuť zeleninky a žampionů.

Ruth Šklíbová, ...

Zdravě a chutně /29.07.12
Tomatová s bazalkou a kapáním

Tomatová s bazalkou a kapáním

Je krásně krémovitá, hladká a jemná.

Lucie Ševčíková, Frýdek-Místek

Zdravě a chutně /04.01.16
Dýňové rizoto

Dýňové rizoto

Podle mě by dýně nejen na podzimním jídelníčku neměla chybět.

Hana ...

Zdravě a chutně /30.10.16
Fazolové placičky

Fazolové placičky

Levné jídlo ze surovin, které jsou vždy ve spíži.


Hana Kupková, Ostrava

Zdravě a chutně /09.04.17
Dýňové karí

Dýňové karí

Podle receptu Terezy Svobodové z Kladna

Zdravě a chutně /18.09.19
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu