Reklama
Velikonoční salát
Fotogalerie:

Velikonoční salát

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Čerstvá zelenina je nej

Podle receptu Libuše Zichové z Ostravy

Ingredience

  • 500 g směsi salátů (nebo oblíbený druh)
  • 1 větší jablko
  • 1 citron
  • 1 svazek ředkviček
  • 2 mrkve
  • 9 křepelčích vajec
  • 1 lžíce medu
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 lžičky balzamikového octa
  • trocha soli a pepře

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. Salát v sítku důkladně propláchneme a necháme okapat.

  2. Očištěné jablko pokrájíme na tenké dlouhé hranolky a ihned zakapeme citronem, aby nezhnědlo.

  3. Ředkvičky očistíme od listů. Opláchneme je a poté nakrájíme na tenké plátky.

  4. Mrkev opláchneme a oloupeme, ostrým nožem nakrájíme na tenčí kolečka a z plátků vykrajujeme kytičky. Do salátu samozřejmě můžeme použít jak květinky, tak i výkrojky. Nevznikne tak žádný zbytečný odpad.

  5. Křepelčí vajíčka uvaříme v lehce osolené vodě (zabráníme tak popraskání vajec během varu). Uvařená vejce necháme vychladnout a oloupeme je. Připravená očištěná vajíčka pouze přepůlíme.

  6. Med, olej a balzamiko smícháme v mističce dohromady, přidáme 3 lžičky vody a zálivku podle potřeby dochutíme solí a pepřem.

  7. Ve větší salátové nádobě smícháme salát, pokrájené jablko, ředkvičky a mrkev, zlehka promícháme a zalijeme zálivkou. Salát znovu prohodíme, aby se zálivka dostala na všechny suroviny. Vajíčka do salátu přidáme až při podávání, aby se během míchání nerozmačkala.

Pošli recept! 4/2019 (4.3.2019)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

„Rybí“ salát z králíka

„Rybí“ salát z králíka

Pochutnáš si na něm a ani nepoznáš‚ že je připravený z králíka. Marie ...
Zdravě a chutně /14.09.10
Bramborové placky se špenátem

Bramborové placky se špenátem

Jaro ťuká na dveře, ale doma ve sklepě mám ještě uskladněno poměrně velké ...
Zdravě a chutně /20.06.08
Velikonoční košíčky

Velikonoční košíčky

Silvie Kadlečková, Olomouc

Zdravě a chutně /11.03.18
Majoránkové rybí filé

Majoránkové rybí filé

Vyzkoušej výbornou kombinaci chutí.
Žaneta Zemanová, Jablunkov
Zdravě a chutně /20.05.10
Pyré z červené čočky

Pyré z červené čočky

Vychutnej si moji nejoblíbenější čočku.
Tereza Mrowiecová, Karviná
Zdravě a chutně /14.09.10
Banánovo-kakaový koláč

Banánovo-kakaový koláč

Chutný a bez lepku

Karolína Peterová, Praha

Zdravě a chutně /30.09.19
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Jahody... často se jim říká královské ovoce nebo také ovoce lásky. Jsou to trefná označení! Svým tvarem připomínají srdce a z každého zákusku udělají božský zážitek. Pojďte si je s námi vychutnat a užít si sladkosti, které nabízí sama příroda. Vyzkoušejte jahody jak v hlavním jídle, tak v nápojích nebo jako ozdobu neodolatelných dortů. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu