Reklama
Velikonoční salát
Fotogalerie:

Velikonoční salát

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Čerstvá zelenina je nej

Podle receptu Libuše Zichové z Ostravy

Ingredience

  • 500 g směsi salátů (nebo oblíbený druh)
  • 1 větší jablko
  • 1 citron
  • 1 svazek ředkviček
  • 2 mrkve
  • 9 křepelčích vajec
  • 1 lžíce medu
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 lžičky balzamikového octa
  • trocha soli a pepře

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. Salát v sítku důkladně propláchneme a necháme okapat.

  2. Očištěné jablko pokrájíme na tenké dlouhé hranolky a ihned zakapeme citronem, aby nezhnědlo.

  3. Ředkvičky očistíme od listů. Opláchneme je a poté nakrájíme na tenké plátky.

  4. Mrkev opláchneme a oloupeme, ostrým nožem nakrájíme na tenčí kolečka a z plátků vykrajujeme kytičky. Do salátu samozřejmě můžeme použít jak květinky, tak i výkrojky. Nevznikne tak žádný zbytečný odpad.

  5. Křepelčí vajíčka uvaříme v lehce osolené vodě (zabráníme tak popraskání vajec během varu). Uvařená vejce necháme vychladnout a oloupeme je. Připravená očištěná vajíčka pouze přepůlíme.

  6. Med, olej a balzamiko smícháme v mističce dohromady, přidáme 3 lžičky vody a zálivku podle potřeby dochutíme solí a pepřem.

  7. Ve větší salátové nádobě smícháme salát, pokrájené jablko, ředkvičky a mrkev, zlehka promícháme a zalijeme zálivkou. Salát znovu prohodíme, aby se zálivka dostala na všechny suroviny. Vajíčka do salátu přidáme až při podávání, aby se během míchání nerozmačkala.

Pošli recept! 4/2019 (4.3.2019)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Salát s fazolemi a zálivkou

Salát s fazolemi a zálivkou

Máme rádi vydatnější svačiny – nejlépe saláty. Martina Mikulová, Třebonín ...
Zdravě a chutně /18.02.10
Lečo s jogurtem

Lečo s jogurtem

Zdravá a šťavnatá letní klasika.

Terezie Kouřilová, Zlín

Zdravě a chutně /24.03.13
Roláda z pečené červené řepy

Roláda z pečené červené řepy

Náplň přizpůsob vlastním chutím.

Mirka Šťastná, Mníšek pod Brdy

Zdravě a chutně /06.02.16
Krůtí plátky  na sušených rajčatech

Krůtí plátky na sušených rajčatech

Drůbež považuji za nejzdravější maso. Připravuji ji na olivovém oleji.
Olga Lísková,...
Zdravě a chutně /29.06.13
Rizoto s pestem a pečeným česnekem

Rizoto s pestem a pečeným česnekem

Víno mu dédá jemnou chuť a česnek pořádný říz.

Pavla Víchová, Český Těšín

Zdravě a chutně /28.03.17
Labužnické dipy

Labužnické dipy

K osmaženým tortillám jsou dipy vždy jasnou volbou.

Hana Vinklerová, Rokycany

Zdravě a chutně /19.08.17
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Konečně je to tady. Jaro se hlásí o pozornost a jak lépe ho mezi námi přivítat než pořádnou hostinou? Pozvi svou rodinu i známé k bohatě prostřenému stolu a vychutnej si atmosféru Velikonoc ve veselé náladě. Provoň si domov známou vůní mazance nebo pečínky a vykouzli úsměv něčím dobrým na zub všem blízkým i náhodným návštěvám.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Užij si svátky bez stresu!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama