Reklama
Velikonoční salát
Fotogalerie:

Velikonoční salát

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Čerstvá zelenina je nej

Podle receptu Libuše Zichové z Ostravy

Ingredience

  • 500 g směsi salátů (nebo oblíbený druh)
  • 1 větší jablko
  • 1 citron
  • 1 svazek ředkviček
  • 2 mrkve
  • 9 křepelčích vajec
  • 1 lžíce medu
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 lžičky balzamikového octa
  • trocha soli a pepře

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. Salát v sítku důkladně propláchneme a necháme okapat.

  2. Očištěné jablko pokrájíme na tenké dlouhé hranolky a ihned zakapeme citronem, aby nezhnědlo.

  3. Ředkvičky očistíme od listů. Opláchneme je a poté nakrájíme na tenké plátky.

  4. Mrkev opláchneme a oloupeme, ostrým nožem nakrájíme na tenčí kolečka a z plátků vykrajujeme kytičky. Do salátu samozřejmě můžeme použít jak květinky, tak i výkrojky. Nevznikne tak žádný zbytečný odpad.

  5. Křepelčí vajíčka uvaříme v lehce osolené vodě (zabráníme tak popraskání vajec během varu). Uvařená vejce necháme vychladnout a oloupeme je. Připravená očištěná vajíčka pouze přepůlíme.

  6. Med, olej a balzamiko smícháme v mističce dohromady, přidáme 3 lžičky vody a zálivku podle potřeby dochutíme solí a pepřem.

  7. Ve větší salátové nádobě smícháme salát, pokrájené jablko, ředkvičky a mrkev, zlehka promícháme a zalijeme zálivkou. Salát znovu prohodíme, aby se zálivka dostala na všechny suroviny. Vajíčka do salátu přidáme až při podávání, aby se během míchání nerozmačkala.

Pošli recept! 4/2019 (4.3.2019)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Špenátový polentový nákyp

Špenátový polentový nákyp

U mražených listů odpadá pracné omývání a čištění. Kateřina Gajová, Brno
Zdravě a chutně /24.08.15
Zapékané brambory

Zapékané brambory

Klasický recept jsem upravila.
Blanka Beňušová, Příbice
Zdravě a chutně /09.01.10
Těstovinový salát s rukolou

Těstovinový salát s rukolou

Většinou jej připravuji na svačinu.

Martina Poláchová, Valašské Klobouky

Zdravě a chutně /02.02.17
Pickles, zdravá pochoutka

Pickles, zdravá pochoutka

Kysaná zelenina by měla mít své stálé místo v našem jídelníčku, protože ...
Zdravě a chutně /27.10.08
Salát z černé ředkve

Salát z černé ředkve

Zdravá svačinka s výbornou chutí.

Šárka Vozábová, Milovice

Zdravě a chutně /18.11.12
Smažená mozzarella s rajčatovou omáčkou

Smažená mozzarella s rajčatovou omáčkou

Mozzarella a rajčata se k sobě skvělě hodí.

Lucie Gabčová, Hostivice

Zdravě a chutně /04.06.13
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu