Reklama
Vegetariánský salát
Fotogalerie:

Vegetariánský salát

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha

Někdy namísto brambor používám batáty.

Kamila Straková, Jeseník

Ingredience

  • 500 g nové brambory
  • 8 ks žampiony
  • 100 g zelené fazolky
  • 1 ks červená paprika
  • 1 ks žlutá paprika
  • 1 ks malá cuketa
  • 2 stroužky česnek
  • 2 lžíce olej
  • 3 lžíce vinný ocet
  • 1 lžíce kremžské hořčice
  • pepř a sůl dle chuti
  • hladkolistá petrželka na ozdobu

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. Nové brambory důkladně očistíme kartáčkem a uvaříme je v osolené vodě. Žampiony oloupeme a nakrájíme na silnější plátky.
  2. Fazolky omyjeme, odkrojíme konce a dáme je vařit do osolené vody asi na 5–8 minut. Papriky zbavíme semen a nakrájíme je na kousky. Cuketu nakrájíme na kolečka a česnek na plátky.

  3. Ve velké pánvi rozpálíme olej a osmahneme žampiony, přidáme nakrájenou zeleninu, česnek a vše za občasného míchání opékáme tak, aby nebyla zelenina rozvařená, ale křupavá na skus. Nakonec přidáme slité fazolky, vařené brambory pokrájené na čtvrtky, vše dobře promícháme a ochutíme octem, hořčicí, pepřem a solí.

  4. Nakonec jednotlivé porce posypeme nakrájenou petrželkou a podáváme ještě teplé.

    Tip : Do vychladlého salátu vmíchej 1–2 lžíce majolky a dej ho do lednice asi na hodinu odležet.

Pošli recept! 5/2012 (2.4.2012)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Cuketová pánvička

Cuketová pánvička

Jednoduchý a rychlý recept, jak zužitkovat úrodu ze zahrádky, ale i zbytky z ledničky. ...
Zdravě a chutně /26.04.12
Rajská omáčka se sójovým granulátem

Rajská omáčka se sójovým granulátem

Servírujeme se špagetami.

Zuzana Skoumalová, Klučov

Zdravě a chutně /02.10.15
Guláš se zeleninou

Guláš se zeleninou

Netradiční gulášek jistě ocení i labužníci.
Hana Kupková, Ostrava
Zdravě a chutně /15.07.12
Krůtí medailonky v sezamu

Krůtí medailonky v sezamu

Jarní pochutnání. Můžeš podávat teplé i studené.
Kateřina Bílková, Studénka
Zdravě a chutně /08.04.13
Nepečený jablečný dort

Nepečený jablečný dort

Pro děti jako stvořený, hezky vypadá, dobře chutná a prospěje jim.
Jan Strouhal, Brno
...
Zdravě a chutně /23.01.11
Sójová čína

Sójová čína

Dobré, jednoduché, levné.

Alena Poláchová, Hodonín

Zdravě a chutně /04.05.14
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu