Reklama
Vegetariánský boršč
Fotogalerie:

Vegetariánský boršč

Tereza Lacková

Svitavy

Mám ho moc ráda, mohla bych ho jíst každý den. Když mám kopr, přidám do polévky pár nasekých lístků.

Tereza Lacková, Svitavy

Ingredience

  • 1 červená řepa
  • 1 cibule
  • 1 mrkev
  • kousek celeru
  • 2 brambory
  • 150 g kapusta
  • 1 bobkový list
  • 2 kuličky nové koření
  • sůl a pepř dle chuti
  • 2 lžíce olej
  • 1/2 citron
  • 1 zakysaná smetana
  • pár snítek petrželky

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

30 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Nejprve omyjeme řepu a uvaříme ji v osolené vodě doměkka. Cibuli oloupeme a najemno nakrájíme. Mrkev, celer a brambory oloupeme a nakrájíme na menší kostičky. Kapustu a oloupanou řepu nakrájíme na nudličky.

  2. krok2

    V hrnci rozpálíme olej a na něm zpěníme nakrájenou cibuli. Přidáme mrkev a celer a zalijeme asi 750 ml vody. Dále přidáme nakrájené brambory a kapustu, bobkový list a nové koření, osolíme a zvolna vaříme, dokud zelenina nezměkne.

  3. Na závěr přidáme nakrájenou řepu a ještě společně krátce prohřejeme. Dosolíme a opepříme a podle chuti okyselíme citronovou šťávou.

  4. Vegetariánský boršč naservírujeme do talířů nebo do misek a ozdobíme kopečkem zakysané smetany a čerstvou petrželkou.

Pošli recept! 2/2013 (7.1.2013)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Pohankové sušenky

Pohankové sušenky

Tyto sušenky jsou skutečně výborným bezlepkovým mlsáním. Iva Šímová, Čáslavice ...
Zdravě a chutně /19.03.10
Sójové maso s mrkví

Sójové maso s mrkví

Výborná a zdravá kombinace sójového masa s mrkví, kterou ocení milovníci voňavého ...
Zdravě a chutně /05.03.09
Srdíčkové rizoto

Srdíčkové rizoto

Rýži miluju ve všech úpravách, ale nejraději mám srdíčkové rizoto.
Ivana Bínová, ...
Zdravě a chutně /21.07.08
Treska se zeleninou a kus-kusem

Treska se zeleninou a kus-kusem

Jednoduché, lehké a rychlé jídlo k obědu či večeři.

Richard Jakl, Cheb

Zdravě a chutně /14.11.14
Jogurtový koktejl

Jogurtový koktejl

Dělám ho pro svého malého synka a moc mu chutná.

Martina Nečasová, Rosice u Chrasti

Zdravě a chutně /02.06.13
Zapékané ředkvičky s brambory

Zapékané ředkvičky s brambory

Proč by se měly ředkvičky dávat jen do salátu?
Helena Čížková, Sokolov
Zdravě a chutně /13.05.13
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu