Z fazolí nemusíš mít strach, nejsou v burgeru vůbec cítit.
Lucie Blahová, Slavičín
Ingredience
- 5 ks velké celozrnné bulky
- ledový salát
- 2 rajčata
- 1 kelímek nízkotučná smetana
- kečup
- sůl, pepř
- 1 malá plechovka červené sterilované fazole
- 1 hrnek jáhly (zasucha)
- 1 vejce
- 2 hrsti sterilovaná kukuřice
- mletá paprika
- trochu oleje na osmahnutí
- 3 lžíce celozrnná mouka
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Fazole slijeme, dáme do mísy a rozmačkáme je vidličkou na kaši. Přidáme kukuřici, uvařené jáhly, vejce, koření a vše rukama promícháme. Nakonec do směsi zapracujeme celozrnnou mouku.
-
Ze směsi rukama tvarujeme placičky (mělo by jich být 5), které opečeme dozlatova na crispu potřeném olejem z obou stran (popř. je osmahneme na kvalitní teflonové pánvi).
-
Bulku si rozřízneme, na spodní část dáme opláchnutý ledový salát, na něj kolečka rajčat, připravenou placku. Tu poté potřeme nízkotučnou smetanou a kečupem a vše přiklopíme druhou půlkou bulky.