Ingredience
- 3 brambory
- špetka sůl
- špetka pepř
- špetka kmín
- 1/2 cibule
- 1/2 plechovky fazole červené
- 1/2 sklenice zelí kysané
- 1 bujón zeleninový
- snítka libeček
- 1,5 lžíce jíška instantní
- 1 snítka libeček
- 1 houska
- 2 lžíce olej slunečnicový
- dle chuti bylinky zelené
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Cibuli oloupeme a opražíme. Oloupané brambory nakrájíme na kousky a dáme vařit do 1,5 litru vody. Okořeníme. Přidáme praženou cibuli a omyté otrhané lístky libečku nasekané nadrobno.
-
Až brambory trochu změknou, vložíme k nim opláchnuté fazole. Zhruba za 10 minut přidáme zelí i s nálevem.
-
Když je zelí měkké, dáme do polévky bujon, a až se rozpustí, zahustíme hotovou jíškou. Chvilku povaříme.
-
Housku nakrájíme na kostičky. Do kastrůlku dáme olej, na něj bylinky, a až se olej rozpálí, přidáme housku, kterou osmažíme. Na zelňačku ji dáváme až těsně před servírováním, aby se nerozmočila.