Reklama
Vegetariánská zelňačka
Fotogalerie:

Vegetariánská zelňačka

Alžběta Machů

Ostrava
Je tak dobrá, že ve dvou dokážeme sníst za okamžik plný hrnec.
Alžběta Machů, Ostrava

Ingredience

  • 3 brambory
  • špetka sůl
  • špetka pepř
  • špetka kmín
  • 1/2 cibule
  • 1/2 plechovky fazole červené
  • 1/2 sklenice zelí kysané
  • 1 bujón zeleninový
  • snítka libeček
  • 1,5 lžíce jíška instantní
  • 1 snítka libeček
  • 1 houska
  • 2 lžíce olej slunečnicový
  • dle chuti bylinky zelené

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

40 Kč

Postup přípravy

  1. Cibuli oloupeme a opražíme. Oloupané brambory nakrájíme na kousky a dáme vařit do 1,5 litru vody. Okořeníme. Přidáme praženou cibuli a omyté otrhané lístky libečku nasekané nadrobno.
  2. Až brambory trochu změknou, vložíme k nim opláchnuté fazole. Zhruba za 10 minut přidáme zelí i s nálevem.
  3. Když je zelí měkké, dáme do polévky bujon, a až se rozpustí, zahustíme hotovou jíškou. Chvilku povaříme.
  4. krok4 Housku nakrájíme na kostičky. Do kastrůlku dáme olej, na něj bylinky, a až se olej rozpálí, přidáme housku, kterou osmažíme. Na zelňačku ji dáváme až těsně před servírováním, aby se nerozmočila.

Pošli recept! 11/2010 (8.10.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Zelenina z jedné pánve

Zelenina z jedné pánve

Tuhle typickou letní pochoutku vařím v sezoně velmi často, nesmí chybět například...
Zdravě a chutně /12.11.09
Tofu na zelenině

Tofu na zelenině

Před podáváním posypeme sezamem.

Petra Ménová, Kolín

Zdravě a chutně /17.02.16
Jarní salát s křepelčími vejci

Jarní salát s křepelčími vejci

Na jaře se křepelčí vejce pravidelně objevují v mnoha obchodech.

Marta Nejedlá, Sušice

...
Zdravě a chutně /22.10.12
Zeleninový salát

Zeleninový salát

Zbude-li pečené kuřecí maso, připrav si salát.
Lenka Mikešová, Královice
Zdravě a chutně /18.08.09
Domácí jogurt

Domácí jogurt

Od té doby, co jsem ho ochutnala, mi kupované nechutnají.
Leona Sodomková, Brno ...
Zdravě a chutně /19.11.08
Pangasius ztracený v bramborách

Pangasius ztracený v bramborách

Místo filet z pangasia můžeš použít vepřové nebo kuřecí maso.

Marie Šulová, ...

Zdravě a chutně /17.01.13
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
Jarní věnec s tvarohem

Jarní věnec s tvarohem

Podle receptu

Dominiky Hrubé z Bruntálu

Sladký život /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu