Reklama
Vegetariánská zelňačka
Fotogalerie:

Vegetariánská zelňačka

Alžběta Machů

Ostrava
Je tak dobrá, že ve dvou dokážeme sníst za okamžik plný hrnec.
Alžběta Machů, Ostrava

Ingredience

  • 3 brambory
  • špetka sůl
  • špetka pepř
  • špetka kmín
  • 1/2 cibule
  • 1/2 plechovky fazole červené
  • 1/2 sklenice zelí kysané
  • 1 bujón zeleninový
  • snítka libeček
  • 1,5 lžíce jíška instantní
  • 1 snítka libeček
  • 1 houska
  • 2 lžíce olej slunečnicový
  • dle chuti bylinky zelené

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

40 Kč

Postup přípravy

  1. Cibuli oloupeme a opražíme. Oloupané brambory nakrájíme na kousky a dáme vařit do 1,5 litru vody. Okořeníme. Přidáme praženou cibuli a omyté otrhané lístky libečku nasekané nadrobno.
  2. Až brambory trochu změknou, vložíme k nim opláchnuté fazole. Zhruba za 10 minut přidáme zelí i s nálevem.
  3. Když je zelí měkké, dáme do polévky bujon, a až se rozpustí, zahustíme hotovou jíškou. Chvilku povaříme.
  4. krok4 Housku nakrájíme na kostičky. Do kastrůlku dáme olej, na něj bylinky, a až se olej rozpálí, přidáme housku, kterou osmažíme. Na zelňačku ji dáváme až těsně před servírováním, aby se nerozmočila.

Pošli recept! 11/2010 (8.10.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Polévka z cizrny a pórku

Polévka z cizrny a pórku

Po procházce v mrazivém zimním dopoledni tě polévka příjemně zahřeje. Petr ...
Zdravě a chutně /08.03.16
Česneková pomazánka s klíčky fazolí mungo

Česneková pomazánka s klíčky fazolí mungo

Tvaroh ti dodá vápník, česnek a klíčky mungo fazolí zase obsahují spoustu vitaminů.
...
Zdravě a chutně /23.03.10
Golden salát

Golden salát

Mám ho ráda pro jeho výraznou chuť.
Alena Černínová, Prchaly
Zdravě a chutně /09.04.09
Krůtí vývar s karí strouháním

Krůtí vývar s karí strouháním

Má krásnou svěží barvu, sliny se na něj sbíhají.

Veronika Jedličková, Břeclav

...
Zdravě a chutně /27.09.13
Bramborové placky se špenátem

Bramborové placky se špenátem

Jaro ťuká na dveře, ale doma ve sklepě mám ještě uskladněno poměrně velké ...
Zdravě a chutně /20.06.08
Pizza s kedlubnou

Pizza s kedlubnou

Italská klasika nám chutná i s jarní zeleninou.
Katka Miláčková, Praha
Zdravě a chutně /02.07.09
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu