Reklama
Vega salát
Fotogalerie:

Vega salát

Hana Rožnovská

Černá Hora
Kdo se obejde bez masa, jistě si pochutná.
Hana Rožnovská, Černá Hora

Ingredience

  • 1 balení tofu
  • 1 okurka
  • 2 rajčata
  • 15 ks olivy
  • 1 lusk jedlého ibišku
  • 1 cibule
  • 1/2 zelí čínské
  • 1 stroužek česnek
  • omáčka sojová
  • olej olivový
  • sůl
  • pepř
  • 1 lžička cukr krupice
  • šťáva citrónová

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

40 Kč

Postup přípravy

  1. Sýr tofu nakrájíme na kost­ky a zakápneme sójovou omáčkou. Pak přidáme na­krá­jenou zeleninu a olivy. Ochutíme cukrem‚ citronem‚ solí a pepřem (od všeho jen špetku). Pokapeme olivovým olejem‚ promícháme a dáme vychladit.
  2. Další varianta je se zakysanou smetanou a bazal­kou (nahradíme tak olivový olej). Podáváme s opečeným toas­tovým chlebem lehce po­tře­ným česnekem.

Pošli recept! 2/2009 (14.1.2009)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Ryba pečená s cizrnou

Ryba pečená s cizrnou

Rozhodně stojí za vyzkoušení. Andrea Smolíková, České Budějovice
Zdravě a chutně /05.12.13
Mrkvové kotlety

Mrkvové kotlety

Skvěle se kombinují s bramborovou kaší.

Jiřina Blažejová, Žlutice

Zdravě a chutně /28.11.14
Lehký exotický salát s vejci

Lehký exotický salát s vejci

Jeho chuť tě určitě příjemně překvapí.
Irena Ivanova, Ostrava-Poruba
Zdravě a chutně /15.12.10
Horký broskvový salát

Horký broskvový salát

Dávám přednost lehkým jídlům z drůbežího masa a zeleniny. Naštěstí velmi ...
Zdravě a chutně /28.02.10
Vitaminový salát

Vitaminový salát

Čerstvé zeleninové saláty jsou v naší rodině opravdu oblíbené.
Jana ...
Zdravě a chutně /02.07.09
Fenyklové rizoto

Fenyklové rizoto

Lanýžový olej se dá koupit v lahůdkářství.

Nikol Řeháková, Nový Jičín

Zdravě a chutně /19.07.15
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu