Ingredience
- 4 filety losos
- 1 citrón
- svazek bazalka
- 400 g brambory
- 200 ml smetana
- 100 g máslo
- 1 lžíce mouka hladká
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Očištěný lososový filet ze všech stran osmažíme na másle dorůžova.
-
Smetanu nalijeme do kastrůlku a při mírné teplotě přivedeme k varu. Do hrnečku dáme půl polévkové lžíce hladké mouky a zalijeme studeným mlékem. Vzniklou směs důkladně rozmícháme a vlijeme do vroucí smetany. Zahuštěnou omáčku nepřestáváme míchat, aby se nevytvořily hrudky. Bazalku opláchneme a nasekáme na drobné kousky, poté přidáme do smetanové omáčky a ještě chvilku povaříme.
-
Omáčku dochutíme několika kapkami citronové šťávy, špetkou soli a pepře. A na závěr přidáme ještě 100 g másla – tím omáčka získá velice jemnou chuť. Lososové filety podáváme polité smetanovou omáčkou s bramborovou kaší a zeleninovou oblohou. Ozdobit můžeme snítkou bylinek.