Reklama
Vánoční bylinkový losos
Fotogalerie:

Vánoční bylinkový losos

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha
Dobře připravený losos, to je skutečná delikatesa. A tento recept jsem získal na speciálním zájezdu do Norska, který byl věnován rybolovu. Byl to skvělý zážitek, přivezl jsem si odtud spoustu ryb i receptů na jejich přípravu.
Magda Černá, Liberec

Ingredience

  • 4 filety losos
  • 1 citrón
  • svazek bazalka
  • 400 g brambory
  • 200 ml smetana
  • 100 g máslo
  • 1 lžíce mouka hladká

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

250 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Očištěný lososový filet ze všech stran osmažíme na másle dorůžova.

  2. krok2
    Smetanu nalijeme do kastrůlku a při mírné teplotě přivedeme k varu. Do hrnečku dáme půl polévkové lžíce hladké mouky a zalijeme studeným mlékem. Vzniklou směs důkladně rozmícháme a vlijeme do vroucí smetany. Zahuštěnou omáčku ne­přestáváme míchat, aby se nevytvořily hrudky. Bazalku opláchneme a nasekáme na drobné kousky, poté přidáme do smetanové omáčky a ještě chvilku povaříme.
  3. krok3
    Omáčku dochutíme několika kapkami citronové šťávy, špetkou soli a pepře. A na závěr přidáme ještě 100 g másla – tím omáčka získá velice jemnou chuť. Lososové filety podáváme polité smetanovou omáčkou s bramborovou kaší a zeleninovou oblohou. Ozdobit můžeme snítkou bylinek.

Pošli recept! 12/2007 (14.11.2007)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Pažitková pomazánka

Pažitková pomazánka

Místo pažitky zkus jarní cibulku. Libuše Teitová, Praha
Zdravě a chutně /05.04.16
Salát z červené řepy

Salát z červené řepy

Červená řepa je bohatým zdrojem látek bránících vzniku rakoviny. Protože se bohužel i...
Zdravě a chutně /25.08.08
Zeleninový salát

Zeleninový salát

Podávej samostatně nebo jako přílohu.
Iva Bartušková, Bítovčice
Zdravě a chutně /19.05.11
Krůtí placičky s pórkem

Krůtí placičky s pórkem

Je to skvělý lehký oběd v horkém létě.

Zuzana Ševcová, Litoměřice

Zdravě a chutně /30.10.13
Rybí salát z kapra

Rybí salát z kapra

Kapr – to pro nás už dávno neznamená jen klasické řízky.
Ivana Šůsová, Písek
...
Zdravě a chutně /12.12.08
Salát s kuřetem a olivami

Salát s kuřetem a olivami

Pikantní salátek vždy přijde vhod.

Pavel Štrougal, Ústí nad Labem

Zdravě a chutně /25.04.14
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu