Reklama
Vaječný aspik se zeleninou
Fotogalerie:

Vaječný aspik se zeleninou

Lenka Hodková

Praha
Čas od času podléhám různým časopisům a zkouším nové a moderní dietní metody. Nakonec vždycky ale dojdu k závěru, že mi propagovaná jídla tak úplně nevyhovují, a vymýšlím si svoje nízkokalorické recepty. Jedním z nich je i vaječný aspik. Zelenina ve sterilované podobě je uvnitř a čerstvou zeleninou ho můžeš obložit na talíři. Je to výborné a lehké jídlo.
Lenka Hodková, Praha

Ingredience

  • 1 cibule
  • 100 g majonéza
  • 6 vejce
  • na vaječný aspik želatina
  • 3 dl voda

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. krok1
    Vejce uvaříme natvrdo, dáme zchladnout do studené vody a poté oloupeme. Oloupaná vejce přepůlíme a od­ložíme. 2 vejce nakrájíme na kostičky. Cibuli oloupeme a nasekáme najemno.
  2. krok2
    V kastrůlku rozpustíme masox v 1,5 dl vody. Želatinu smícháme se zbylou vodou v hrnečku a necháme 5 minut nabobtnat, poté nalijeme do kastrůlku s masoxem. Mícháme, dokud se želatina nerozpustí, a dále nevaříme.
  3. krok3
    Přidáme cibuli, majonézu, zeleninovou směs i s nálevem a nasekaná vajíčka. Směs jemně promícháme a nalijeme jednu polovinu do vypláchnuté formy. Navrch položíme poloviny vajíček a zalijeme zbylou směsí. Naplněnou formu dáme do lednice ztuhnout. Podáváme vychlazené se zeleninovou oblohou a čerstvou petrželí.

Pošli recept! 7/2008 (18.6.2008)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Rýžové nudle se smaženým celerem

Rýžové nudle se smaženým celerem

Třeba se ti na první pohled zdá tato kombinace neobvyklá, ale věř mi, je to skvělé...
Zdravě a chutně /13.09.15
Rýže s masem a zeleninou

Rýže s masem a zeleninou

Recept jsem si přivezla z dovolené v Řecku. Vše je báječně voňavé ...

Zdravě a chutně /21.07.16
Pohanka s houbami

Pohanka s houbami

Levné, rychlé a především zdravé.

Marie Bártová, Hradec Králové

Zdravě a chutně /14.01.16
Huspenina se zeleninou

Huspenina se zeleninou

Pochutnají si na ní nejen vegetariáni.


Marta Válová, Jičín

Zdravě a chutně /03.04.17
Závin s lososem a houbami

Závin s lososem a houbami

Rád vařím a miluju houbaření. Doma pak vymýšlím recepty na chuťově zajímavé ...
Zdravě a chutně /17.02.10
Zapečený celer

Zapečený celer

Vydatnou večeři podávej s pečivem.

Markéta Musilová, Koryčany

Zdravě a chutně /10.01.15
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu