Reklama
Vaječný aspik se zeleninou
Fotogalerie:

Vaječný aspik se zeleninou

Lenka Hodková

Praha
Čas od času podléhám různým časopisům a zkouším nové a moderní dietní metody. Nakonec vždycky ale dojdu k závěru, že mi propagovaná jídla tak úplně nevyhovují, a vymýšlím si svoje nízkokalorické recepty. Jedním z nich je i vaječný aspik. Zelenina ve sterilované podobě je uvnitř a čerstvou zeleninou ho můžeš obložit na talíři. Je to výborné a lehké jídlo.
Lenka Hodková, Praha

Ingredience

  • 1 cibule
  • 100 g majonéza
  • 6 vejce
  • na vaječný aspik želatina
  • 3 dl voda

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. krok1
    Vejce uvaříme natvrdo, dáme zchladnout do studené vody a poté oloupeme. Oloupaná vejce přepůlíme a od­ložíme. 2 vejce nakrájíme na kostičky. Cibuli oloupeme a nasekáme najemno.
  2. krok2
    V kastrůlku rozpustíme masox v 1,5 dl vody. Želatinu smícháme se zbylou vodou v hrnečku a necháme 5 minut nabobtnat, poté nalijeme do kastrůlku s masoxem. Mícháme, dokud se želatina nerozpustí, a dále nevaříme.
  3. krok3
    Přidáme cibuli, majonézu, zeleninovou směs i s nálevem a nasekaná vajíčka. Směs jemně promícháme a nalijeme jednu polovinu do vypláchnuté formy. Navrch položíme poloviny vajíček a zalijeme zbylou směsí. Naplněnou formu dáme do lednice ztuhnout. Podáváme vychlazené se zeleninovou oblohou a čerstvou petrželí.

Pošli recept! 7/2008 (18.6.2008)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Fíkové součky

Fíkové součky

Zdravě a hlavně chutně Podle receptu Moniky Rouhánkové z Českých Budějovic...
Zdravě a chutně /05.12.18
Pekáček s brokolicí a kuřecím masem

Pekáček s brokolicí a kuřecím masem

Zvládne to opravdu každý, není to nic složitého, přitom úspěch je zaručen. 

...

Zdravě a chutně /28.09.16
Čočkové karbanátky s uzeným tofu

Čočkové karbanátky s uzeným tofu

Červená čočka se vaří velmi rychle.

Dagmar Kallupová, Stod

Zdravě a chutně /24.02.14
Naklíčený salát

Naklíčený salát

Svačina nebo lehká večeře plná vitaminů.

Zora Adamcová, Liberec

Zdravě a chutně /22.10.13
Pesto z medvědího česneku

Pesto z medvědího česneku

Ladislav Vesecký, Zl. Hory

Zdravě a chutně /23.04.18
Kapustové karbanátky

Kapustové karbanátky

Manžel měl kapustu zafixovanou jako zeleninu s nevalnou chutí. Podařilo se mi jeho názor ...

Zdravě a chutně /11.09.16
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu