Reklama
Vaječné karbanátky
Fotogalerie:

Vaječné karbanátky

Marie Jassiková

Černošice
Je to trochu neobvyklý recept, ale myslím si, že stojí za to ho vyzkoušet.Určitě si pochutnáš.
Marie Jassiková, Černošice

Ingredience

  • 5 vejce
  • 200 g sýr
  • 1 rajčata
  • 2 lžičky hořčice
  • špetka sůl
  • špetka pepř
  • 1 lžíce mouka hladká
  • dle potřeby strouhanka na obalování
  • dle potřeby olej na smažení

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 V osolené vodě (díky soli skořápky nepraskají) uvaříme 4 vejce natvrdo. Po uvaření necháme ve studené vodě dokonale vychladnout. Studená vejce zbavíme skořápek a nakrájíme pomocí kráječe na kostičky.
  2. krok2
    Sýr nastrouháme na struhadle. Rajče nakrájíme na malé kostičky. Všechny tyto ingredience smícháme v misce, přidáme hladkou mouku, plnotučnou hořčici a jedno syrové vejce.
  3. krok3
    Vše dobře promícháme a směs ochutíme podle potřeby solí a pepřem. Navlhčenýma rukama tvarujeme malé karbanátky, které pak hned obalujeme ve strouhance. Smažíme je v rozehřátém oleji dozlatova. Podáváme s jarním salátem a tatarkou.

Pošli recept! 4/2010 (10.3.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Zelný salát s jogurtovým dresinkem

Zelný salát s jogurtovým dresinkem

Křupavá bagetka je k salátku super! Iva Smíšková, Třinec
Zdravě a chutně /12.01.15
Med z černého bezu a lípy

Med z černého bezu a lípy

Voňavý med, který oceníš v plískanicích.

Veronika Poláčková, Mýto

Zdravě a chutně /01.08.16
Patizon s jogurtem a olivami

Patizon s jogurtem a olivami

Omáčku, která zbude po obalování, můžeme podávat samostatně, podobně jako kečup...

Zdravě a chutně /03.08.16
Krůtí maso s brokolicovou krustou

Krůtí maso s brokolicovou krustou

Měla jsem pocit, že jíme stejná jídla pořád dokola. Tak jsem jednou zkusila něco ...

Zdravě a chutně /11.05.15
Fenyklové rizoto

Fenyklové rizoto

Lanýžový olej se dá koupit v lahůdkářství.

Nikol Řeháková, Nový Jičín

Zdravě a chutně /19.07.15
Nadýchaná tvarohová pomazánka

Nadýchaná tvarohová pomazánka

Rychlá svačinka, kterou máme rádi.
Alena Havlíčková, Jičín
Zdravě a chutně /23.07.10
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu